Για μια ακόμα Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι και τα παιδιά μας δε θα πάμε στη θάλασσα. Η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων είτε ζέστη είτε κρύο είναι πριν από τις ζωές μας. Η μοναδική μέρα που έχουμε για να ξεκουραστούμε και να δούμε τις οικογένειές μας θυσιάζεται για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Αυτή είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που μας υπόσχονται. Αφού πληρώσαμε την κρίση τους τώρα θα πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. 

 

Άραγε αυτοί οι περιβόητοι  μεγάλοι επενδυτές που μας ρημάζουν τις ζωές τι κάνουν τις Κυριακές;

 

Πίσω από τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται  βρίσκονται τα μεγαλοαφεντικά και τα συμφέροντά τους. Η μια συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα μας από κει που σταμάτησε η άλλη.   Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχει τις υπογραφές όλων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όποια δικαιώματα και κατακτήσεις είχαμε και έχουμε, είναι αποτέλεσμα αγώνων και σκληρής αναμέτρησης με την εργοδοσία και το κράτος.

 

Η αναμονή, ο φόβος και η λογική του μικρότερου κακού μας πάει από το κακό στο χειρότερο.  Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας να οργανωθούμε στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και να παλέψουμε για:  

 

 

  • νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
  • υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης
  • κατάργηση των σπαστών ωραρίων
  • κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο
  • μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας
  • μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

(δελτίο Τύπου)