Στις πρόσφατες εκλογές ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός χάρισε με την ψήφο του, που είναι απόλυτα σεβαστή, μια καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία και της εξασφάλισε κυβερνητική αυτοδυναμία.

 

 

Ταυτόχρονα όμως χάρισε ένα υψηλό ποσοστό (31,53%) στο κόμμα μας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), που υπολείπεται μόνο κατά τέσσερις μονάδες από αυτό των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, διαψεύδοντας έτσι όλες τις Κασσάνδρες του παλαιού πολιτικού συστήματος, του μιντιακού και οικονομικού κατεστημένου και ματαιώνοντας την επιδίωξη της Ν.Δ και του ΚΙΝ.ΑΛ για στρατηγική ήττα του.

 

 

Με το ποσοστό αυτό το κόμμα μας αναδεικνύεται σε κύριο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, εγγυητή των σημαντικών κατακτήσεων προστασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων και δύναμη που θα αγωνιστεί σθεναρά, από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας κατάργησής τους.

 

 

Για την επιτυχία όμως των παραπάνω στόχων και την επάνοδο του κόμματός μας στη διακυβέρνηση της χώρας είναι απολύτως αναγκαία τα εξής:

α) Η αποφυγή της εσωστρέφειας, χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό της κριτικής για την εξακρίβωση των λαθών και παραλείψεων.

β) Το άνοιγμα στην κοινωνία και η αντιστοίχιση της εκλογικής δύναμης με τη στελεχειακή δύναμη και

γ) Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη.

 

 

Η επίτευξη του υψηλού εκλογικού ποσοστού του κόμματός μας στην Π.Ε Καβάλας και σε ολόκληρη την Ελλάδα οφείλεται σε όλα τα μέλη και όλους τους φίλους μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και έδωσαν έναν πολύ δύσκολο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες, υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους.

 

 

Για το λόγο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω από καρδιάς.

 

 

Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους στην Π.Ε Καβάλας.

 

 

Τέλος θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη να μην ευχαριστήσω ξεχωριστά τους Θάσιους συμπατριώτες μου και ιδιαίτερα τους συγχωριανούς μου από τον Πρίνο (ακριβούς και πολύτιμους συντρόφους και φίλους) που με κατέταξαν στο νησί πρώτο μεταξύ των συνυποψηφίων μου.

Ο ωραίος αγώνας μας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE.

 

 

Γιώργος Παπαφιλίππου

τ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας