Οι Εθνικές Εκλογές είναι πλέον παρελθόν. Ήδη βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα. Οι μεγάλες δυσκολίες θα εξακολουθήσουν να είναι μπροστά μας. Συγχαρητήρια στη ΝΔ, για την εκλογική της επιτυχία, που της δίνει την δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη, μάλιστα, κυβέρνηση. Συγχαρητήρια σε όσους εκλέγονται και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας.

 

Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους. Το αποτέλεσμα των εκλογών αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θέλει μία ειλικρινή και γενναία ανάλυση με υψηλή δόση ειλικρινούς και έμπρακτης αυτοκριτικής από όλους. Προσωπικά, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών με κατατάσσει στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου.

 

Η πρώτη θέση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη προσωπική αξία και μεγάλη επίσης αποδοχή που έχουν οι άλλοι, άξιοι συνυποψήφιοι μου στη κοινωνία του Ν. Καβάλας.

 

Οι μισοί και πλέον από τους πολίτες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο μας, εξέφρασαν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους και προς το πρόσωπο μου και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και γι αυτό.
Η υποψηφιότητα μου σ’ αυτές τις εκλογές, περιελάμβανε κυρίως την αταλάντευτη θέληση μου να υπερασπιστώ το ΠΑΣΟΚ και τις ιστορικές αλήθειες της παράταξης μας.

 

Θέλω να εκφράσω αυτή την στιγμή προς όλους ένα τεράστιο ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου και την απίστευτη αγάπη τους που ένιωσα όλα αυτά τα χρόνια και που την εξέφρασαν γι άλλη μία φορά σ’ αυτές τις εκλογές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, διαχρονικό, ισόβιο και με αναδρομική ισχύ από την πρώτη στιγμή αυτού του ανεπανάληπτου ταξιδιού, που μαζί τους γεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή της νιότης μου και μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω πόση αξία έχει εάν στο τέλος ενός τέτοιου ταξιδιού σε περιμένει μία πηγή που θα σε ξεδιψάσει, όπως μου έγραψαν σε μία συγκινητική αφιέρωση τους τα παιδιά μου. Το βέβαιο είναι ότι την πηγή αυτή σε ένα τέτοιο ταξίδι μπορείς να την συναντήσεις πολλές, μα πάρα πολλές, αμέτρητες φορές.
Και είναι πάντα εκεί για να σε ξεδιψά κάθε φορά με τις πολύτιμες σταγόνες της.
Αμέτρητες σταγόνες, που στο τέλος μπορεί να γίνουν όλες μαζί ένας μεγάλος ποταμός, ή έστω μια πολύτιμη όαση αγάπης και ευτυχίας, όπως στη περίπτωση μου.

 

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα δύο παιδιά μας, τον Πασχάλη και τον Σταύρο, τα οποία έδωσαν αυτή την μάχη μαζί μου, με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό, όπως και όλη την οικογένεια μου.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που παρέμειναν αταλάντευτα και με πίστη στους κόλπους της παράταξης μας και φυσικά όλους τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε όλοι μαζί την μάχη και αυτόν τον ωραίο αγώνα.
Ιδιαίτερα, αυτή την συγκινητική επιτυχία της «σταυρικής» εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο μου θέλω να την αφιερώσω στη μνήμη δύο ανθρώπων. που δεν είναι ανάμεσα μας.
Του πατέρα μου Πασχάλη, που δεν είναι μαζί μας από το 1991, αλλά και της στενής συνεργάτιδας μου, Ελένης Σαλπιγκτή, που χάσαμε, επίσης πρόωρα, τον Μάρτιο του 2018 και που έδινε τους αγώνες της μαζί μου, στηρίζοντας με πάντα σ’ αυτόν τον ωραίο μαραθώνιο…

Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους…
Για όλα…
Τους πάντες…
Για τα πάντα…
Ο αγώνας συνεχίζεται…