Σκληρές αιχμές σε βάρος συνυποψηφίων του αλλά και επιχειρηματιών της Θάσου που προσπαθούν, εκ νέου, να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αφήνει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, στο μήνυμά του για το 2019, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Η Θασιακή”. 

 

Ο δήμαρχος δίνει ευχές για τη νέα χρονιά, κάνει έναν σύντομο απολογισμό των όσων έγιναν το 2018 ενώ αναφέρει και τη στοχοθεσία για τη νέα χρονιά. 

 

Από το μήνυμα αυτό για το (προεκλογικό) έτος 2019 δεν λείπουν οι αιχμές σε βάρος συνυποψηφίων του, που «επιμένουν να κρατούν την κομματική τους σημαία» τους οποίους χαρακτηρίζει «φερέφωνα άνωθεν κομματικών εντολών»

 

Μιλά και για «επιχειρηματίες που πλούτισαν από τον φυσικό πλούτο της Θάσου» για τους οποίους σημειώνει ότι «επιχειρούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, με κάθε αθέμιτο μέσο που διαθέτουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών»

 

 

Το μήνυμα Χατζηεμμανουήλ για τη νέα χρονιά 

 

Αγαπητοί φίλοι, κυρίες και κύριοι, νέες και νέοι του νησιού μας, δημότες της Θάσου, με αφορμή τη χαραυγή του νέου έτους σάς εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου, από τα βάθη της καρδιάς μου, για υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη, κοινωνική και οικογενειακή γαλήνη, ευόδωση των προσπαθειών σας στον στίβο των καλών αγώνων. 

 

***Το 2018 έκλεισε για τον Δήμο μας και το νησί μας με την επίτευξη υψηλών μακροχρόνιων στόχων, την ολοκλήρωση πλήθους έργων υποδομής που αφορούν στο περιβάλλον, την παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια και στην θεμελίωση και εμπέδωση άλλων τόσων έργων, σε όλους τους τομείς που θα εξελιχθούν και θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στο 2019. 

 

***Το έτος που πέρασε, ο Δήμος μας ολοκλήρωσε την οικονομική του εξυγίανση, ξεχρεώνοντας το δυσβάσταχτο χρέος, που ξεπερνούσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αποτέλεσμα της παλιάς κακοδιοίκησης και τυχοδιωκτικής πολιτικής του παρελθόντος, που χαρακτήριζε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο νησί μας. 

 

***Τρεις εξαιρετικές διακρίσεις για τον Δήμο μας, μέσα στο 2018, η μία από αυτές διεθνής, αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειάς μας, που την χαρακτηρίζει ο ακατάπαυστος αγώνας μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στον τόπο μας. 

Τρία βραβεία μέσα στο 2018 για τις δράσεις μας, σε κάποιους από τους σημαντικότερους τομείς, όπου βάλαμε τον πήχη ψηλά, όπως είναι το Περιβάλλον, η Νεολαία, η Παιδεία, η Κοινωνική Μέριμνα, είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία, ο έπαινος από την Πολιτεία, τους φορείς, τους ειδήμονες, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι η επίσημη αναγνώριση των θετικών αποτελεσμάτων της διοίκησής μας, αυτά τα χρόνια από όλους αυτούς που προανέφερα και όχι απλά δικά μας λόγια, εκτιμήσεις και αποτίμηση του έργου μας. Είναι η αναγνώριση που μας βγάζει από την αφάνεια, την εσωστρέφεια, την εσωτερική κατανάλωση, την πολιτική της παρέας, των παρωχημένων παλαιοκομματικών πολιτικών και αγκυλώσεων, που χαρακτήριζαν τον Δήμο μας. 

 

***Κάποιοι καταβάλλουν και πάλι προσπάθειες να ξαναγυρίσουν τον Δήμο πίσω, εκεί που ήταν, στην χρεοκοπία και τη μιζέρια, στην εξάρτησή του από κάθε λογής εθνικούς, τοπικούς και επίδοξους πολιτικάντηδες και ισχυρούς τοπικούς οικονομικούς παράγοντες, επιχειρηματίες που πλούτισαν από τον φυσικό πλούτο του νησιού μας, ο οποίος σε τελική ανάλυση ανήκει σε όλους τους Θάσιους. 

Από αυτούς που δεν εννοούν να περιοριστούν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες αλλά επιχειρούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, με κάθε αθέμιτο μέσο που διαθέτουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο περήφανος λαός του νησιού μας θα τους δώσει ακόμη μια φορά το μάθημα που τους αξίζει, όπως έκανε και πριν από 5 χρόνια. 

 

***Το νησί μας θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά με τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης που επιδεικνύει από το 2011, πρώτη χρονιά της διοίκησής μας, σε όλους τους τομείς. Το 2019, εκτός από έτος αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι και χρονιά που ξεκινάει μια νέα θητεία. Μέσα σε αυτήν θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα που είχαμε ξεκινήσει και θα θεμελιωθούν νέα, ώστε να υπάρχει 

-ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων για όλο το νησί, 

-εξοικονόμηση ενέργειας κατά 70%, 

-αξιοποίηση του δάσους και της βιομάζας για παραγωγή ενέργειας, 

-ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, 

-λειτουργία της μαρίνας των Λιμεναρίων

-προώθηση της σωστής λειτουργίας της μαρίνας του Λιμένα

-ολοκλήρωση του εμπορικού λιμένα στο Βαθύ

-ολοκλήρωση της μελέτης του νέου λιμανιού και 

-λιμενικά έργα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου, 

-αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου που αφορά στην ολοκλήρωσή του, 

-έργα ανάπλασης, οδοποιίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, 

-ολοκλήρωση της μελέτης του νέου δημαρχείου και χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα Φιλόδημος, 

-προγράμματα σχολικής στέγης και κοινωνικής μέριμνας, 

-έργα τουριστικής ανάπτυξης αλλά και 

-εκμετάλλευσης, για πρώτη φορά στην ιστορία, των μαρμαροφόρων κοιτασμάτων από τον ίδιο τον Δήμο, μέσω της Δημοτικής Ανωνύμου Εταιρίας, και 

-μια σειρά από άλλα έργα και δράσεις στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό. 

 

***Και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα κάνω ό,τι έκανα το 2010 και το 2014. Θα κρατήσω ψηλά τη σημαία της Θάσου απέναντι στους άλλους υποψηφίους για το δημαρχιακό αξίωμα στο νησί μας, οι οποίοι επιμένουν να κρατούν την κομματική τους σημαία. Θα το πω ακόμη μια φορά: η Θάσος δεν χρειάζεται κομματάρχη, φερέφωνο άνωθεν κομματικών εντολών, αλλά δήμαρχο που θα μπορεί να συνεργάζεται αλλά και να διεκδικεί από το κράτος, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Το έχω αποδείξει ότι και ξέρω και μπορώ. 

 

***Να κρατήσουμε την κοινωνία του νησιού μας έξω και μακριά από την επιχειρούμενη πόλωση και εμφυλιοπολεμική ρητορική. 

Η επομένη των εκλογών πρέπει να μας βρει ενωμένους και με διάθεση για συνεργασία με έναν μοναδικό γνώμονα: το συμφέρον του νησιού μας και των κατοίκων του, με μία μοναδική πυξίδα, αυτή που δείχνει την πορεία της ανάπτυξης της Θάσου μας. 

 

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! 

 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ 

Δήμαρχος Θάσου