Στη Βουλή μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε, αλλά και γενικότερα για τα φαινόμενα βίας, η βουλευτής Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη.

 

Η κ. Δεληκάρη μάλιστα απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο της “Νίκης”, Δημήτρη Νατσιό, αναφέροντας μεταξύ άλλων, «Τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν, αλλά με κάνουν πιο δυνατή. Συνεχίστε, λοιπόν, να εκθειάζετε τη λεκτική και σωματική βία εναντίον μας, τη βία από γυναίκα σε γυναίκα».

 

Η ομιλία της Αγγελικής Δεληκάρη.

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κ. Δεληκάρη αναφέρει τα εξής:

“Ένα ισχυρό μήνυμα πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις δραστηριότητες της, δίχως να φοβάται αντιδράσεις ακραίων στοιχείων, έστειλε η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη μέσα από την τοποθέτησή της ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου την Τετάρτη 24 Απριλίου του 2024.

 

Η κυρία Δεληκάρη απευθύνθηκε στους συναδέλφους της, όλων των κομμάτων, ζητώντας τους καταδικάσουν με τρόπο απόλυτο τα περιστατικά βίας, πρακτικές που πόρρω απέχουν από τα πολιτικά ήθη που οφείλουν να διέπουν μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία. 

 

Με αφορμή το πρόσφατο ατυχές συμβάν στην Καβάλα, η κυρία Δεληκάρη εξαπέλυσε επίθεση σε όλους εκείνους που στηρίζουν, έστω και εμμέσως, συμπεριφορές που απάδουν του πολιτικού διαλόγους και της εύλογης διαφωνίας ή αντιπαράθεσης ιδεών. 

 

Αναφέρθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο του κόμματος «ΝΙΚΗ» κ. Δημήτριο Νατσιό, κατηγορώντας τον πως με τις δηλώσεις του έδωσε κάλυψη, όχι μόνο στον Βουλευτή της Νίκης κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως «οι πιστοί άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες» (μεταξύ άλλων), αλλά και σε μελλοντικά αντίστοιχα επεισόδια, εντός και εκτός ιερών ναών.

 

«Τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν, αλλά με κάνουν πιο δυνατή. Συνεχίστε, λοιπόν, να εκθειάζετε τη λεκτική και σωματική βία εναντίον μας, τη βία από γυναίκα σε γυναίκα, επικαλούμενος, κ. Νατσιέ, τις ρήσεις των Αγίων Πατέρων, τις οποίες ερμηνεύετε κάθε φορά κατά το δοκούν, ενώ στην πραγματικότητα φαίνεται, ότι δεν έχετε καμία ουσιαστική σχέση με τον Χριστιανισμό που είναι η θρησκεία της αγάπης.», τόνισε η κυρία Δεληκάρη.

 

Η τοποθέτηση της κυρίας Δεληκάρη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του Σ/Ν του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο “Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό”. 

 

Στο κλείσιμο της ομιλίας της η κυρία Δεληκάρη στάθηκε στη σημασία του μετασχηματισμού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε ΝΠΙΔ με την ονομασία Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού, δείγμα τις σημασίας που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού δίδουν στον χώρο του βιβλίου.”