Πρωτοσέλιδα

Κοινωνία

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σε αντιστοίχιση προς το άρθρο 13, παράγραφος 5, ΦΕΚ 1537/8-5-12, είναι κάτοχος σχετικής Άδειας Περιβαλλοντικών Όρων για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Για το λόγο αυτό το ΓΝΚ έχει πλέον την δυνατότητα να αποτελεί σημείο συλλογής αποσυρόμενων ιατρικών συσκευών που περιέχουν υδράργυρο.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας  καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο Τομέα  να συμμετάσχουν μαζικά  στην 24ωρη Γενική Πανϋπαλληλική – Πανεργατική Απεργία  την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης αναφέρουν:

Οι Γιατροί του Κόσμου (παράρτημα της Καβάλας) και η Action Team θα στολίσουν ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δένδρο από Γάλα, στην πλατεία της Ελευθερίας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 20:00, θα συλλέγουμε γάλα εβαπορέ (μακράς διαρκείας) τα οποία θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας. Υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου έκλεισαν οι κάλπες στο Επιμελητήριο της Καβάλας μετά τη μία ώρα παράταση που δόθηκε εξαιτίας της αυξημένης προσέλευσης αργά το απόγευμα της πρώτης ημέρας της εκλογικής διαδικασίας στην Καβάλα, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του φορέα.

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας ανακοινώνει  ότι θα  συμμετάσχει  στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική  απεργία που έχει εξαγγείλει η  Γ.Σ.Ε.Ε. και η Π.Ν.Ο. την   Πέμπτη  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 από  ώρα 00:01 έως  24:00 . Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε οι ναυτεργάτες διεκδικούν: 

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, Βασίλης Βασιλικός παρουσιάζουν τον 18ο τόμο των «Θασιακών». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και πρώην πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος και ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας και επιμελητής των «Θασιακών», Κωνσταντίνος Χιόνης. Την εκδήλωση προλογίζει ο αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νίκος Τσιλεογιώργης.

Άνοιξαν στις 8:00 σήμερα 11 Δεκεμβρίου το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα οι κάλπες στο Επιμελητήριο Καβάλας, δεύτερη ημέρα των Επιμελητηριακών εκλογών. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και Τρίτη 12 Δεκεμβρίου με τις κάλπες να ανοίγουν και να κλείνουν την ίδια ώρα.

Είμαι στη δυσάρεστη θέση ν'απευθύνω δημόσια την παρούσα διαμαρτυρία προς τον Περιφερειάρχη κ.Μέτιο, με μοναδικό σκοπό να κάνω όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο, κοινωνούς των προβ

Στις 16:00 το μεσημέρι έκλεισαν οι κάλπες στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Λιμένα Θάσου, πρώτη ημέρα των επιμελητηριακών εκλογών. Ψήφισαν 239 από τα περίπου 600 και πλέον οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Επιμελητηρίου στο νησί της Θάσου. Οι επικεφαλής και των τριών συνδυασμών και βρέθηκαν στο νησί της Θάσου για τις εκλογές αλλά και αρκετοί υποψήφιοι οι οποίοι παρακολούθησαν τη διαδικασία.

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 9-12- 2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Μουσθένης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας με ξύλινη ράβδο τον υπάλληλο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Καβάλας 2017 διοργανώνει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Στέκι  ΣΠΟΥΤΝΙΚ Καβάλας Αρχελάου 8 εκδήλωση με τίτλο "Ταξίδι για έναν Νέο Κόσμο"’. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Η πολιτική που ακολουθήσαμε στις 40 μέρες της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο είναι ενδεικτική του δυναμισμού με τον οποίο σκοπεύουμε να ασκήσουμε διοίκηση.

Αύριο 9/12/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Λιμένα Θάσου θα γίνει το προγραμματισμένο Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ-Επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά Σεμινάριο του ΕΚΑΒ στη Θάσο. Θα εκπαιδευτούν όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Βεβαιώσεις εκπαίδευσης θα χορηγηθούν από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, η «Αφύλαχτη Διάβαση», το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ του Πρώτου Προγράμματος, φέρνει στο φως την άγνωστη ιστορία τεσσάρων καπνεργατών από την Καβάλα και παρακολουθεί τη διαδρομή τους από το 1934 που συνελήφθησαν στη γενέτειρά τους, μέχρι και το 1944 που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, μαζί με άλλους 196 αγωνιστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 200 εκτελεσμένων ήταν και ο Ναπολέων Σουκατζίδης.

 

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζη απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων οι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου για τα διόδια της Μουσθένης.

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη δημοτική ομάδα Ξουλόγη οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πριονίδης και Ανδρέας Καλλινικίδης. Η αναγγελία της απόφασής τους έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Πρόκειται για βασικά στελέχη της δημοτικής παράταξης του Βασίλη Ξουλόγη, οποίος ήταν στην αίθουσα, άκουσε τις δύο δηλώσεις και δεν αντέδρασε.

ΟΔΗΓΗΘΗΚΑν ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ

Γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου 

Λίγα 24ωρα πριν τη διενέργεια των εκλογών και στον απόηχο της διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών των τριών υποψηφίων προέδρων, καθίσταται για μια ακόμη φορά σαφές ότι ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της επόμενης μέρας στο Επιμελητήριο που όλοι θέλουμε.

Σε αυτές τις εκλογές δεν αντιπαρατίθενται επαγγελματίες της αγοράς με άλλους επαγγελματίες της αγοράς.

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, οι διαλέξεις της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΔΟΜΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» σε Ορεστιάδα, Αλεξαν

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στην οδό Τενέδου στην Καβάλα στο ύψος του καφέ Περιστέρι, όταν η μηχανή μικρού κυβισμού στην οποία επέβαινε ένας 23χρονος ο οποίος εργαζόταν ως delivery συγκρούστηκε πλαγιωμετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο. Ο 23χρονος παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος αυτό δεν μπόρεσε να προστατεύσει το κεφάλι το οποίο χτύπησε στο οδόστρωμα. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Καβάλας.

Διευρυμένη σύσκεψη κατά την οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Παγγαίου με το «Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Παγγαίου. Εκ μέρους του «Χαμόγελου του Παιδιού» συμμετείχαν οι  Κωνσταντίνα Ηλιάδου, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Ιωάννα Μακρή και Κατερίνα Σκαρμούτσου και εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου 

Οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Δράμας   σε συνεργασία με την MEDTRUST διοργανώνουν  την εκδήλωση : «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη», διαθέτοντας ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο,  ως κινητό εργαστήριο, σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα προβεί σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης προς  κοινό που θα προσέλθει. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δίνονται σε ειδική φόρμα ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα προσκομίσει στον θεράποντα ιατρό του.

Στο ξενοδοχείο Γαλαξίας ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και τους 63 υποψήφιους. Με θετικό λόγο, ρεαλιστικές προτάσεις, δυναμικές θέσεις, ο συνδυασμός ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που βασίζεται σε τρεις άξονες:

Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου και οφείλουμε να εκφράζουμε έως το τέλος τη φωνή του μέσου επιχειρηματία στο νομό Καβάλας. Τονίζουμε εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν επιχειρηματία με το παράπονο «τι έκανε το Επιμελητήριο για τη δική μου επιχείρηση».

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας, σας προσκαλούμε σε μια ζεστή απογευματινή συνάντηση – ενημέρωση στο Café – Bar Chocolat (στο Εμπορικό κέντρο) την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30. Η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική γιατί θα δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις με στόχο πάντα το όφελος των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων που αποχωρούν από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού

Πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας ότι, ο κ. Νικόλαος Πατέλης απέστειλε σε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» για τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές στη Καβάλα, e -mail στο οποίο αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για τη νομιμότητα των επιμελητηριακών εκλογών του έτους 2006. 

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συνεδριάσει στις 24 Ιανουαρίου 2018 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/1977, όπως ίσχυε, και του άρθρου 1 του ν. 3959/2011, από μεταφορικές επιχειρήσεις του νομού Καβάλας και το σωματείο επαγγελματιών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Νομού Καβάλας

ύο Καβαλιώτες συγγραφείς, ο Βασίλης Βασιλικός και ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης βραβεύτηκαν από την επιτροπή κρατικών βραβείων λογοτεχνίας με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016 μέσα από ένα «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.  Στον Βασίλη Βασιλικό απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο γραμμάτων και στον Θεόδωρο Γρηγοριάδη το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος  

Σελίδες