Πρωτοσέλιδα

Θάσος

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Epsilon στη λεκάνη του Πρίνου παρουσίασε την Πέμπτη το βράδυ η διοίκηση της Energean Oil & Gas, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πρ

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ο διευθυντής και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου με αφορμή την τελετή των εγκαινίων του τομέα ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου, μια δομή που συστάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Απάντηση στις δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη για την τοπική μονάδα υγείας (ΤΟΜΥ) και τον τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, που εγκαινιάζει το τελευταίο διήμερο ο αν.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

από την εταιρεία διανομών ΖΑΚΩΝΗΣ ΑΕ προσωπικό πλήρους 12μηνης απασχόλησης στις ακόλουθες θέσεις:

 

Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι από τον υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, το παράρτημα του Επαγγελματικού Λυκείου Χρυσούπολης στην Καλλιράχη της Θάσου. Νωρίτερα ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ της Χρυσούπολης όπου συναντήθηκε με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Καβάλας υποκατάστημα Θάσου ενημερώνει ότι λόγω εκτέλεσης απαραίτητων εργασιών, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες

Δεν έμεινε ανεπηρέαστος ο νομός Καβάλας από την κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει απότομα το σκηνικό του καιρού.

 

Προσλήψεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν στο νομό Καβάλας και συγκεκριμένα στους 4 Δήμους και στη ΔΕΥΑ Καβάλας.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με τους βουλευτές, Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη,

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων (Reserves Based Senior Facility), συνολικού ύψους 180 εκατ.

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν ψαράδες από τη Θάσο και την Καβάλα το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με Τούρκους αλιείς οι οποίοι άρχισαν να εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στα 5,5 περίπου ναυτικά μίλια από την ακτή της Ποταμιάς και 5,6 ναυτικά μίλια από τις εκβολές του ποταμού Νέστου παραβιάζοντας το όριο των 6 ναυτικών μιλίων.

Δεν βγήκε ο λευκός καπνός που αναμενόταν από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, υπό την προεδρεία του αρμόδιου γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Διονύση Καλαματιανού.

Το Δασαρχείο Θάσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Καβάλας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν.

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης η αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο (και εκδικάστηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2017) κατά του Δήμου Θάσου από εργολάβο ο οποίος ζητούσε να του καταβληθεί το ποσό των 272.064,94 ευρώ για την κατασκευή υδραυλικών έργων που ισχυριζόταν πως είχε εκτελέσει τη θερινή περίοδο του 2002 επί δημαρχίας Λευτέρη Μερέση.

Δεν πραγματοποιούνται σήμερα, λόγω των δυνατών ανέμων, τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Απαγορευτικό του σπόπλου ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 11:00 και στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Θάσου.

Τεχνικές εργασίες θα εκτελέσει ο ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σ

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον όγκο δεδομένων που διακινήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων σημείωσε πανελλαδικά η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας στο δίκτυο της WIND, κατά την περίοδο των εορτών.

Διαγράφηκε από τη δημοτική παράταξη «Μόνο για τη Θάσο» με επικεφαλής τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θάσου, Δημήτρης Πιπίνης έπειτα από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής ομάδας.

Κάτια Γιαννουκάκου: Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο, χτύπησε τελικά χθες Δευτέρα για τους 15 μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου που αποτελούν πλέον το μαθητικό του δυναμικό. Τα εγκαίνια του σχολείου που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό της Καλλιράχης, θα γίνουν το ερχόμενο διάστημα με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη...

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας ανακοινώνει  ότι θα  συμμετάσχει  στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική  απεργία που έχει εξαγγείλει η  Γ.Σ.Ε.Ε. και η Π.Ν.Ο. την   Πέμπτη  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 από  ώρα 00:01 έως  24:00 . Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε οι ναυτεργάτες διεκδικούν: 

Αύριο 9/12/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Λιμένα Θάσου θα γίνει το προγραμματισμένο Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ-Επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά Σεμινάριο του ΕΚΑΒ στη Θάσο. Θα εκπαιδευτούν όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Βεβαιώσεις εκπαίδευσης θα χορηγηθούν από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Καβάλας.

ΟΔΗΓΗΘΗΚΑν ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ

Γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου 

Κλειστές είναι πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου και Κεραμωτής - Λιμένα από το πρωί της Παρασκευής 1/12/2018 εξαιτίας των νότιων θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος.Από τις 8:00 το πρωί δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο έπειτα από απόφαση των Λιμενικών Αρχών.

Κλειστές είναι πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου και Κεραμωτής - Λιμένα από το πρωί της Παρασκευής 1/12/2018 εξαιτίας των νότιων θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος.Από τις 8:00 το πρωί δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο έπειτα από απόφαση των Λιμενικών Αρχών.

Χωρίς πλοίο επιφυλακής έμεινε για ακόμα ένα βράδυ η Θάσος με αποτέλεσμα μια έγκυος γυναίκα να διακομιστεί στην Καβάλα με το ταχύπλοο του Λιμενικού. Η γυναίκα έφτασε στο κέντρο υγείας Πρίνου το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου με έντονους πόνους γέννας, καθώς διένυε το τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης της, με τον σύζυγό της και τον ιδιώτη γιατρό που την παρακολουθούσε. 

Ο συνδυασμός μας επέλεξε να τοποθετηθεί δημοσίως αυτές τις ημέρες για ένα θέμα μείζονος σημασίας, όπως το χαρακτηρίσαμε, για την τοπική οικονομία: αυτό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας – Θάσου. Με λύπη μας επισημάναμε ότι το Επιμελητήριο δεν παρενέβη στις αποφάσεις που έλαβε προ ημερών το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) οι οποίες αφορούν ένα ολόκληρο δρομολογιακό έτος.

Επειδή η επιλογή μας να μην απαντάμε σε προκλήσεις υποψηφίων προέδρων έχει εκληφθεί ως αδυναμία, σας ενημερώνουμε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η απερχόμενη Διοίκηση, ασχολήθηκε πρωτίστως και με το θέμα της πορθμειακής  γραμμής Καβάλα-Πρίνος

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από την ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Θάσου εξ αφορμής της δραματικής (στα όρια της εξαφανίσεως) μείωσης των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου – Καβάλας, συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και αποφάσισε τις παρακάτω δράσης:

Υπογραφές με αίτημα τη μόνιμη και συχνή σύνδεση της γραμμής Καβάλας – Πρίνου άρχισε να μαζεύει ομάδα πολιτών στο διαδίκτυο. Στο ψήφισμα με τον τίτλο «Κίνηση δημιουργίας Ναυτιλιακής Εταιρείας μόνιμης ,συχνής σύνδεσης Καβάλας Πρίνου» το οποίο έχει αναρτήσει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα συλλογής υπογραφών η ομάδα μεταξύ άλλων ζητά από τον υπουργό να παρέμβει...

Παρεμβάσεις στη δημόσια τηλεόραση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Πρίνου έκανε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ζητώντας το αυτονόητο: να συνδέεται το νησί με το διοικητικό κέ

Σελίδες