Θάσος

Την Καθαρά Δευτέρα (18/03), έγινε καρναβαλική παρέλαση στα Λιμενάρια της Θάσου.

Το καρναβάλι Ποταμιάς Θάσου έγινε την Κυριακή (17/03), με άφθονο γλέντι, δωρεάν κρασί και… “πικάντικο” περιεχόμενο.

Ανησυχούν οι κάτοικοι της Καλλιράχης για το αν το χωριό τους θα έχει νερό το καλοκαίρι ή εάν θα αντιμετωπίσουν και φέτος τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισαν και πέρυσι με τις περικοπές στην υδροδότηση μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

Μία φωτογραφία του Ντίμη Αργυρόπουλου, που μοιράστηκε ο Πάνος Μαντέχος σε ανάρτηση του, μας ταξιδεύει στο παρελθόν της Θάσου και τα "Ξενία".

Η επιτάχυνση της ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον νησιωτικό τουρισμό και η οικοδόμηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας έναντι μελλοντικών κραδασμών, σε συνδυασμό με το τουριστικό μάρκετινγκ και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, είναι το αντικείμενο της συνεργασίας που ξεκίνησε ο δήμος Θάσου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

H ωκεανογράφος Χριστίνα Κατιμάδα, αναφέρει πως την Τετάρτη 13 Μαρτίου, βρέθηκε μία νεκρή φώκαινα σε αποσύνθεση στην ακτή της περιοχής Γλυκάδι Θάσου. Λόγω της αποσύνθεσης ο προσδιορισμός των αιτιών θανάτου του ζώου είναι αδύνατος.

Το ενδιαφέρον των Θασίων κέντρισε το σεμινάριο υφαντικής τέχνης που πραγματοποιήθηκε στις αποθήκες των μεταλλείων το τετραήμερο 7 με 10 Μαρτίου.

Με χρώματα και μουσικές γέμισε το θεατράκι του Θεαγένη την Κυριακή 3 Μαρτίου με αφορμή την 3η αποκριάτικη ποδηλατάδα που διοργάνωσαν σύλλογοι του νησιού με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου.

Μετά την ακύρωση της εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης λόγω καιρού, ο σύλλογος του Θεαγένη Θάσου, πραγματοποίησε τη γιορτή του για την ημέρα την Κυριακή (10/03), με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών.

Την Παρασκευή (29/03) στις 20:00 το απόγευμα, η Δημοτική Θεατρική ομάδα του Λιμένα, θα παρουσιάσει την παράσταση “Φιλιώ”, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

Στη σύλληψη ενός 62χρονου άνδρα προέβησαν, το απόγευμα της Δευτέρας (11/03), στελέχη του γραφείου δίωξης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο”, κάνει κάλεσμα στον κόσμο να αγωνιστεί και να συστρατευθεί στην προσπάθεια για να μην χαθεί “το κύτταρο του Λαϊκού πολιτισμού”, όπως αναφέρει, για τις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (11/03), από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Καλλιράχης Θάσου, ένας 72χρονος άνδρας, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ελάχιστα δωμάτια έχουν μείνει διαθέσιμα σε Καβάλα και Θάσο για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης καταλύματος.

Ο Δήμος της Θάσου συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UN Tourism) και την ICF, για να θέσει τους κατοίκους του νησιού στο επίκεντρο οικοδόμησης μεγαλύτερης ανθεκτικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, στον τομέα του τουρισμού

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί, 11 Μαρτίου 2024, το Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου.

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου, τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Ποταμιάς Θάσου, θα γίνει παρέλαση αρμάτων, με το χωριό να γιορτάζει το καρναβάλι.

Εναρκτήρια Συνάντηση "Τεχνική Βοήθεια του ΠΟΤ για την ανάκαμψη του τουρισμού της Θάσου από τον Covid-19"

Η ομάδα “Θάσος Νερό SOS” που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση του δικαιώματος στο νερό, σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν δεν θέλουμε να πούμε το νερό νεράκι, θα πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την συγχώνευση των ΔΕΥΑ της χώρας σε 13», και ενημέρωσε ότι υιοθετεί τις θέσεις της Πρωτοβουλίας για την Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού. 

Στην Καβάλα βρέθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης και μίλησε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στον Νομό Καβάλας το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων μίλησε για το φράγμα του Μαρμαρά, για το νέο λιμενικό κρηπίδωμα της Κεραμωτής, για τη γέφυρα στην περιοχή «μάνδρα Ιακωβίδη» στις Μαριές, για τη συντήρηση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και για έργα σε δρόμους στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας.

Η «Τουρκομερίτισσα» (βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου) σε κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο στο Καλογερικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέτει ερωτήματα προς το περιφερειακό συμβούλιο, για το φράγμα των Μαριών, αναφέροντας πως πέρασαν 8 μήνες από όταν συζητήθηκε το θέμα στο συμβούλιο και δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάσταση του.

Συνεχίζει τον αγώνα της η πρωτοβουλία πολιτών που έχει ως αίτημα τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σελίδες