ζέστη

«Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν ο πιο θερμός Σεπτέμβριος που έχει καταγραφτεί ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα» και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ με εντυπωσιακή διαφορά.

Η ζεστή περίοδος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συνεχίζεται  για περίπου 5 μέρες ακόμα σύμφωνα με το www.meteokav.gr.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι μπροστά μας και οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε συστάσεις τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τους εργοδότες, για να τον αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

Το διήμερο Δευτέρας-Τρίτης (8-9/8) τα θερμότερα βράδια και μέρες σύμφωνα με το meteokav, σε απόλυτες τιμές και όχι σε αίσθηση.  

Θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα προβλέπει για τις επόμενες 15 ημέρες ο Σάκης Αρναούτογλου.

"Λόγω του επερχόμενου καύσωνα, στα πλαίσια των μέτρων της πολιτικής προστασίας, θα διατεθούν οι κλιματιζομενες αίθουσες του ΚΑΠΗ ΒΥΡΩΝΑ (ΣΑΜΕΡΚΑ) για το Σάββατο 23 Ιουλίου και του ΚΑΠΗ Ποταμουδίων για την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Την Πέμπτη η κορύφωση του πρώτου κύματος καύσωνα. Την Τετάρτη (22/6) οι θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα φτάσει τους 36 βαθμούς.

Για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες που θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ.

Ο Μάιος του 2022 ήταν ο 3ος πιο θερμός Μάιος για τη Βόρεια Ελλάδα από το 2010, ο 4ος πιο θερμός για τη Δυτική Ελλάδα, ο 5ος πιο θερμός στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου (εκτός Κρήτης), ο 7ος πιο θερμός σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και ο 8ος πιο θερμός στην Κρήτη.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο έρχεται τριήμερος καύσωνας, που θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

Σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σήμερα προβλέπεται να φτάσουν στο εσ