Βάκχος

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Παναγίας Θάσου "ο ΒΑΚΧΟΣ" διοργάνωσε την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με την ονομασία «Φωτογραφική Βόλτα Παναγίας».

Εκδήλωση για τον εορτασμό 50 χρόνων από την ίδρυση του Λαογραφικού Συλλόγου Παναγίας «Βάκχος».

Υλικά χρήσιμα για την πυρασφάλεια δώρισε τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία Great Fun Train Thassos στο τμήμα πυρασφάλειας του πολιτιστικού συλλόγου «ο Βάκχος» και στον Σύλλογο «Εθελοντών Πυροπροστασίας - Πυρασφάλειας Ποταμιάς Θάσου».

Μετά από 2 χρόνια αποχής λόγω της πανδημία η αυλαία άνοιξε. Τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι από το νησί της Θάσου αντάμωσαν ξανά ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής στις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς.

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη δημοτική κοινότητα της Παναγίας στη Θάσο σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία. Η ανησυχία μάλιστα μεγαλώνει καθώς εξαιτίας του ιού χάθηκε και μια γυναίκα ιδιαίτερα αγαπητή για τη δράση της στον πολιτισμό και το κοινωνικό της έργο

Τα σημεία που μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν τα ημερολόγια του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας "Ο Βάκχος" δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η εξαφάνιση μιας 35χρονης στη Θάσο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο νησί και μεγάλη ανησυχία στους οικείους της. 

 

Την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη λαϊκή παράδοση αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους όσοι ασχολούνται με αυτή, θα έχουν όσοι παρακολουθήσουν το διήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγίας «Ο Βάκχος» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου