Θόδωρος Κοκκινίδης

Στην Καβάλα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992 και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Το κέρινο ομοίωμα του αγαπημένου ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ ολοκληρώθηκε και παίρνει την θέση του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας. 

Την Κυριακή (21/01) ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, επισκέφθηκε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

Όπως εξομολογείται ο κ. Κοκκινίδης «Η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική με έκανε να αγαπήσω τα πορτραίτα. Στην εφηβεία είδα ένα αφιέρωμα σε ένα περιοδικό για το Μουσείο της Μαντάμ Τισό.

Ο ιδρυτής του Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας Θόδωρος Κοκκινίδης, μέσα από Κέντρο Αποκατάστασης, ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του.

Η Μαντώ Μαυρογένους είναι το νέο κέρινο ομοίωμα που φιλοτέχνησε ο Θόδωρος Κοκκινίδης και από σήμερα παίρνει θέση

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης είναι ο εμπνευστής και ο ιδιοκτήτης του ελληνικού μουσείου κέρινων ομοιωμάτων που εδρεύει

Τα κέρινα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας είναι οι πιο πρόσφατες δημιουργίες του Θεόδωρου Κοκκινίδη και παίρνουν θέση δίπλα σε αυτό του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Ο Τόμ Κρουζ γεννημένος το 1962 είναι ένας ηθοποιός με μακρόχρονη πορεία στον χώρο της έβδομης  τέχνης με  πολυάριθμες επιτυχίες.  Το έργο είναι το τριακοστό δημιούργημα του θεόδωρου Κοκκινίδη και τον αποτυπώνει στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα

Από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά ξεκίνησε τις επισκέψεις της στον Νομό Καβάλας η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η υπουργός "φωτογραφήθηκε" με τον Μίκη Θεοδωράκη και την Μελίνα Μερκούρη

Το κέρινο ομοίωμα του Ιωάννη Καποδίστρια παίρνει την θέση του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη. Μεγάλος οραματιστής αλλά και ρεαλιστής της εποχής του. Φωτισμένος ,τίμιος, ανιδιοτελής ηγέτης. Ενταγμένος στο πάνθεον των ηρώων της Ελληνικής επανάστασης.

Toκέρινο ομοίωμα της Μελίνας Μερκούρη αποτυπώνοντάς την στην ηλικία των 44 χρόνων είναι το νέο δημιούργημα του Θόδωρου Κοκκινίδη. Στόχος του ήταν  να συνδυάσει χαρακτηριστικά από τρεις περιόδους  της ζωής της.