Θάσος

Ο Βασίλης Φωτιάδης και η Δωροθέα Φουστέλη από την Παναγία της Θάσου έχουν καταφέρει να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου με τις ξύλινες τσάντες και τα κοσμήματα από μάρμαρο Θάσου που κατασκευάζουν στο εργαστήριό τους.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Νέστου, και επιχειρηματίας στην Κεραμωτή, Γιάννης Χατζηγερακούδης, εκφράζει τα παράπονα του, για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν όταν ένα καράβι φτάνει στο λιμάνι της Κεραμωτής.

Δράσεις για την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση είχαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Λίμενα, κατά την επίσκεψη τους στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη στις 29 Μαρτίου και σε πεζοπορία που έκαναν, στη δασική περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου και της Ακρόπολης της Αρχαίας Θάσου στο Λιμένα στις 10 Απριλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτει ερωτήματα προς το δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα του δικτύου αποχέτευσης της Παναγίας, που η κατασκευή του έγινε το 1999, όμως από τότε δεν έγινε κάποια αναβάθμιση. Επίσης ρωτά αν θα δημιουργηθεί στις Μαριές χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με το θέμα αυτό, λόγω των πολλών επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον διοικητή πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι έντονο ενώ για τους θερινούς μήνες δεν αναμένεται ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες τα μέλη του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου την περασμένη Κυριακή 21/4 και πραγματοποίησαν κανονικά τη δράση που είχαν προγραμματίσει.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνει στην πλατεία Ηρώων του Λιμένα την Τετάρτη (01/05) στις 11 το πρωί, κάνουν σωματεία και φορείς της Θάσου με ανακοίνωση τους.

Ο Δήμος Θάσου και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής,  βρέθηκαν σε τουριστική έκθεση στην πόλη Μπιέλινα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, με τη Θάσο να είναι ο τιμώμενος προορισμός της έκθεσης.

Τριάντα οκτώ εκθέτες από όλη την Ελλάδα και σχεδόν όλα τα γνωστά οινοποιεία από την Καβάλα και τη Δράμα θα δώσουν το παρών την Κυριακή 28 Απριλίου στο Καλογερικό του Λιμένα.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι η Θάσος θα έχει μόνο ένα ασθενοφόρο, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού την τουριστική περίοδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να αναφέρει σε ανακοίνωση του πως “η Θάσος παραμένει εδώ 5 χρόνια στην ίδια θλιβερή κατάσταση, με την κυβέρνηση της ΝΔ να διαλύει τις υποδομές που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Θάσου - Λιμεναρίων και στην Επ. Ο. Θάσου – Λιμεναρίων ανακοίνωσε η αστυνομία της Καβάλας.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο ΑμεΑ, έγινε την Κυριακή (21/04), στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο των Ιωαννίνων, με την παρουσία του Θάσιου πρωταθλητή, Πολυζώη Ρήγα, ο οποίος αγωνίστηκε με τα «χρώματα» του Παναθηναϊκού.

«Αθωράκιστη» απέναντι σε επείγοντα περιστατικά παραμένει ενόψει της τουριστικής σεζόν η Θάσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Πλοιαρίδη στο thesstoday.gr.

Από τη ζωή έφυγε την Πέμπτη (18/04), ο Κομνηνός Γρίντζος, ο οποίος ήταν μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Θάσου, υπήρξε εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο τοπικό συμβούλιο της Παναγίας και ήταν μέλος του ΚΚΕ.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τη Θάσο και συγκεκριμένα, για την περιοχή του Πρίνου, αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο Θάσιος με καταγωγή από την Ποταμιά που το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου μαχαίρωσε μετά καυγά τον αδερφό του, τον ξάδερφό του κι ένα ακόμα άτομο στο Νοσοκομείο Καβάλας. 

Στο τηλεοπτικό παιχνίδι “MasterChef” που προβάλλεται στο Star εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή 12/04, ο Θάσιος chef, Γιάννης Μαρινόπουλος

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον δήμαρχο Θάσου και τους Δημοτικούς Συμβούλους στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για τις παιδικές χαρές του Δήμου Θάσου.

Η ηθοποιός και ποιήτρια, Εύη Κορώνη, με καταγωγή από τη Θάσο, συμμετέχει φέτος με ένα δικό της ποίημα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο - Ποίησης της Αθήνας.

Όπως είπε στο ανακριτικό της πυροσβεστικής Θάσου, άναψε τη φωτιά για να κάψει υπολείμματα βλάστησης που είχε ξεριζώσει σε κτήμα που του έχει ανατεθεί η διαχείριση.

Για την αντιπυρική περίοδο και λήψη αναγκαίων μέτρων για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στο Θάσο μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Στις 10 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο των Λαϊκών Συνελεύσεων στα τοπικά διαμερίσματα που διενεργεί η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου πραγματοποιήθηκε η 2η σε σειρά Λαϊκή Συνέλευση, στο Λιμένα της Θάσου.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Προέδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Σελίδες