Παγγαίο

Φτάνοντας στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και μόλις δύο χιλιόμετρα από το χωριό Ακροβούνι κάτω από τα βαθύσκιωτα αιωνόβια πλατάνια (που χρονολογούνται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης), τα γάργαρα νερά και τις απερίγραπτες φυσικές ομορφιές θα συναντήσετε την εξοχική οικογενειακή ταβέρνα «Δυο βρύσες». 

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δωματίων Παγγαίου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας επανεκλέχθηκε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Στο ερειπωμένο κατάφυγιο «Πεταλούδα» στο Παγγαίο βρέθηκαν μέλη του τοπικού Φυσιολατρικού Συλλόγου PLANET.

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου 2023 ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής, ο οποίος βρέθηκε με μικροποσότητα ηρωίνης.

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας για την απώλεια της 17χρονης  μαθήτριας του  Λυκείου Ποδοχωρίου Παγγαίου.

Ο Φυσιολατρικός σύλλογος Δήμου Παγγαίου, Planet, διοργανώνει, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 18:00 με 21:00, στην αίθουσα πολλαπλών, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Νέας Περάμου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση, "Βάλε το σώμα σου σε δράση 2".

Τρεις τόνους ελιές έκλεψαν άγνωστοι από κτήμα με ελαιόδενδρα στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, μεταξύ Πλατανοτόπου και Ποδοχωρίου.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου σε καλαθοφόρο όχημα εργολάβου που εργάζεται για λογαριασμό της ΔΕΗ στο χωριό Μέλισσα.

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο δήμο Καβάλας σύμφωνα με την εικόνα που προκύπτει μετά τις 9 το βράδυ.

Εκλογή δημάρχου που προέρχεται από το ΚΚΕ έδειξαν τα "αποτελέσματα" δημοτικών εκλογών που εμφάνισε το πρωί της Τετάρτης 4/10/2023 το Υπουργείο Εσωτερικών...

Ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία και στο νομό Καβάλας είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Guardian αναλύοντας στοιχεία από δεκάδες επίσημες πηγές. Η συγκέντρωση μικροσωματιδίων PM2,5 είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ ορισμένες περιοχές δείχνουν να κάνουν έναν επικίνδυνο «πρωταθλητισμό». Ανάμεσά τους και η Νέα Καρβάλη.

Εκδόθηκαν από τα πρωτοδικεία Καβάλας και Ροδόπης οι επίσημες αποφάσεις ανακήρυξης των υποψηφίων που κατεβαίνουν στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αντίστοιχα, στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου καθώς και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδιαίτερα ασυνήθιστο είδος χαλβά, άγνωστο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, πολύ συνηθισμένο ωστόσο και πατροπαράδοτο σχεδόν σε όλα τα χωριά του Παγγαίου, στην Καβάλα.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - αφιέρωμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου στο Παγγαιορείτικο Τραγούδι, με τίτλο "Η Μουσική και Οι Μουσικοί του Παγγαίου"

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Νέας Περάμου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων καλώντας την να επανεξετάσει την απόφαση της για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή.

Στην καταπράσινη Μεσορόπη ξεναγήθηκαν από τον Φυσιολατρικό σύλλογο Δήμου Παγγαίου PLANET τα παιδιά από το του χαμόγελο του παιδιού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του meteokav, οι τοπικές βροχές-μπόρες των τελευταίων ωρών άφησαν χιονοπτώσεις

Ο Simon Kranz σε ένα ακόμη βίντεο του μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στο Παγγαίο.

Περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση απαιτεί η περιοχή του Παγγαίου.

Ένας παράξενος ταξιδιώτης στον Άγιο Χριστόφορο Νικήσιανης του Δήμου Παγγαίου που κρατούσε ένα καρότσι με τα πράγματα του για να μην τα κουβαλάει στα χέρια τράβηξε την προσοχή της Βάσως Μώραλη.

Στην Καβάλα κατέβηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου οι αγρότες από τον Δήμο Παγγαίου στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

γράφει ο

Ευριπίδης Ταρασίδης

Σελίδες