Σκακιστικός όμιλος Καβάλας

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Ομαδικό Πρωτάθλημα που έγινε στις 28 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά

Ο Νικόλαος Κούτλας διακρίθηκε σε διεθνές τουρνουά σκάκι που διεξήχθη από τις 11 έως τις 16 Απριλίου στη Σερβία.

Σε διεθνές τουρνουά στην Πάφο της Κύπρου, η Καβαλιώτισσα Μάγδα Μιχαηλίδου του Πνεύμαθλον αναδείχθηκε πρώτη σκακίστρια.

Η Καβαλιώτισσα Σταυρούλα Τσολακίδου εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών του 2023.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας θα προσφέρει δωρεάν σεμινάρια σε δασκάλους που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις δεξιότητες πάνω στο άθλημα.

Οι μαθητικοί σκακιστικοί αγώνες, με συμμετοχές μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας θα διεξαχθούν το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου.

Τουρνουά σκάκι στη μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. 

Ο Σκακιστικός όμιλος Καβάλας ανακοίνωσε πως το Σάββατο (18/02) θα διεξαχθεί το 9ο τουρνουά rapid στη μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν μέλη του Σκακιστικού ομίλου Καβάλας, μεταξύ των οποίων πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Η Καβάλα συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και φίλων από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη”.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 19.00 στην κεντρική σάλα της Μεγάλης Λέσχης ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας θα πραγματοποιήσει την κοπή της βασιλόπιτάς του

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που έγινε από 15 έως 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο στο Ρίο της Αχαίας με τη συμμετοχή 18 ομάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας έπειτα από τον αιφνίδιο  θάνατο του Προέδρου του Ομίλου Βασιλη Θεοδωρίδη.

Πέθανε αιφνιδίως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο επί σειρά ετών πρόεδρος και «ψυχή» του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης.

Βραβεύτηκαν οι νεαροί σκακιστές του Ατομικού και Ομαδικού Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 και 15 Μαΐου, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου "Γεώργιος Παυλίδης" της Π.Ε. Καβάλας.

Στις 2 Μαΐου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην Καβάλα τα Πανελλήνια Πρω

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλημάτος Σκάκι Εφήβων - Νεανίδων (Κ18). 

 

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου έγινε στην Καβάλα το τουρνουά BLITZ «Καλή Νέα Χρονιά 2022» με 45 συμμετοχές.

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές επιστρέφει από το πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. 

 

Από 15 έως 21 Οκτωβρίου έγιναν τα Ευρωπαϊκά «υβριδικά» Πρωταθλήματα Νέων και Παίδων σε 7 κατηγορίες για τα αγόρια και 7 κατηγορίε

Από 5 έως 10 Οκτωβρίου έγιναν στη Θεσσαλονίκη οι αγώνες του Βορείου Ομίλου του Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας με τη συμμετοχή 15 ομάδων και 1η νικήτρια με 14 βαθμούς (7 νίκες

Ο Σκακιστικός όμιλος Καβάλας με την «Δημωφέλεια» συνδιοργανώνουν στον Δημοτικό Κήπο Τουρνουά Rapid σε 3 ηλικιακές κατηγορίες.

 

Η Σταυρούλα Τσολακίδου λόγω της πανδημίας και της πολύ επιβαρυμένης υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί ειδικά στις ΗΠΑ, αυτήν τη περίοδο βρίσκεται στην Καβάλα και παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματά από το Πανεπιστήμιο του Saint Louis.

 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης προχωρούν στη δημιουργία σκακιστικού τμήματος για μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου

Τουρνουά σκακιού διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας στο πλαίσιο της 105ης επετείου για την απελευθέρωση της Καβάλας.