Σκακιστικός όμιλος Καβάλας

Στις 2 και 3 Μαρτίου διεξήχθη στην Καβάλα, το 10ο τουρνουά rapid στη μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη που έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 52 ετών. 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου το 10ο Τουρνουά Rapid στην μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη που έφυγε από τη ζωή το 2014, σε ηλικία 52 ετών.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και οι βραβεύσεις των σκακιστών που διακρίθηκαν το 2023.

Στο 39ο Κύπελλο Χριστουγέννων που έγινε στην Καβάλα από 27 έως 30 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή 44 σκακιστών χωρισμένους σε 2 γκρούπ δυναμικότητας, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Μια από τις πιο παλιές διοργανώσεις της χώρας, η διοργάνωση με την οποία ξεκίνησε το σκάκι στην Καβάλα, θα διεξαχθεί και φέτος από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου. 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (17/12) το 15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων.

Το διάστημα 14-17 Δεκεμβρίου 2023 ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας , το Πνεύμαθλον και το σκακιστικό τμήμα του Ηρακλή Καβάλας διοργανώνουν το 15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων

Εκδήλωση μνήμης για τον εμβληματικό Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλη Θεοδωρίδη

Στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου έγινε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών.

Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του εμβληματικού Προέδρου και Ιδρυτή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλη Θεοδωρίδη, για την εν γένει προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις Φέρες θα διεξαχθούν τα Ομαδικά Πρωταθλήματα Ράπιντ ΑΜΘ (Γενική Κατηγορία και Παίδων Κ 14).

Με μία πραγματικά σπουδαία εμφάνιση στο ισχυρότερο τουρνουά της χρονιάς και έχοντας να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες σκακίστριες του κόσμου, η Σταυρούλα Τσολακίδου συγκέντρωσε στη Νήσο Μαν 6.5 βαθμούς σε έντεκα αγώνες και τερμάτισε στην 9η θέση!

Στο Δυρράχιο της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων με την συμμετοχή των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών του κόσμου.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας μοιράστηκε στα social media, τον συνολικό αριθμό τίτλων που έχουν κατακτήσει σε ομαδικά πρωταθλήματα και κύπελλα σκάκι, οι σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Τα ΚΑΠΗ και τον Σκακιστικό όμιλο Καβάλας επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου.

“Η Καβάλα είναι σκακιστικό πρότυπο για όλη την Ελλάδα, θέλουμε να μείνουμε ψηλά και να θεωρούν όλοι την πόλη μας πρότυπο για το σκάκι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αποστόλη Μπαμπατζίκο και στην εκπομπή “3ο ημίχρονο”, στον KavalaNews 102,8.

“Η νίκη αυτή του Σκακιστικού Ομίλου γεμίζει με περηφάνια όλους τους Καβαλιώτες και αποτελεί την καλύτερη απόδοση τιμής στη μνήμη του εμβληματικού επί σειρά ετών προέδρου του, Βασίλη Θεοδωρίδη”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στο Σκάκι, από τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο 50ο ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι.

Μία ακόμη σπουδαία επιτυχία είχε ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, στο 50ο ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδος στο Σκάκι.

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου τις 20 καλύτερες σκακιέρες του 32ου Όπεν Καβάλας θα έχουν οι φίλοι του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου προετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο στόχο της για φέτος, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στο Σκάκι, που θα αρχίσει στις 30 Ιουλίου στο Μπακού και παραχώρησε συνέντευξη στον Αποστόλη Μπαμπατζίκο και το KavalaNews.Gr

Το πρωί του Σαββάτου (17/06), ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας πραγματοποίησε αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) με την Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου ήταν η πρώτη γυναίκα και 5η στη γενική κατάταξη στο ράπιντ και τρίτη γυναίκα στο μπλιτς, σε διεθνές τουρνουά σκάκι στην Εσθονία.

Σκακιστικό αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) με την Σταυρούλα Τσολακίδου διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας:

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Ομαδικό Πρωτάθλημα που έγινε στις 28 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά

Ο Νικόλαος Κούτλας διακρίθηκε σε διεθνές τουρνουά σκάκι που διεξήχθη από τις 11 έως τις 16 Απριλίου στη Σερβία.

Σε διεθνές τουρνουά στην Πάφο της Κύπρου, η Καβαλιώτισσα Μάγδα Μιχαηλίδου του Πνεύμαθλον αναδείχθηκε πρώτη σκακίστρια.

Σελίδες