Την ευκαιρία να αποκτήσουν επίσημο, αναγνωρισμένο από το κράτος τίτλο σπουδών στη βυζαντινή μουσική, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, προσφέρει και φέτος στους κατοίκους της Καβάλας, των Φιλίππων και του Νέστου η τοπική Εκκλησία.
Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2025-2026, προγραμματίζεται και η έναρξη των μαθημάτων της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της τοπικής μας Εκκλησίας.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου διοργανώνει μία Αφιερωματική Μουσική Εκδήλωση, με τίτλο: «ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Την Πέμπτη (25/04), στις 19:00 το απόγευμα, θα γίνει μουσική εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από τη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον Λιμένα Θάσου.