σχολεία καταλήψεις

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Καβάλας η οποία ξεκίνησε από το δημοτικό κήπο. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το: « ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ"

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Λιμένα στη Θάσο. Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Η πορεία έφτασε μέχρι το δημαρχείο όπου σταμάτησαν φωνάζοντας συνθήματα.

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας για τις δηλώσεις Λαζαρίδη για τις καταλήψεις στα σχολεία: "Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, σύμφωνα με τις οποίες «βασικός υποκινητής των καταλήψεων είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας».

Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου το Λύκειο και το Γυμνάσιο Λιμένα στη Θάσο οι μαθητές των οποίων σκληραίνουν τη στάση τους αυτή τη φορά. Οι μαθητές αρνούνται πλέον να συνομιλήσουν με τους καθηγητές τους και ζητούν να χωριστούν τα τμήματα των τάξεων σε λιγότερους μαθητές

Με κύριο αίτημα τη μείωση του αριθμού των μαθητών μέσα στην τάξη αλλά και να μην είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας μέσα στο σχολείο οι μαθητές των σχολείων σε όλο το νομό Καβάλας προχωρούν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων.