Ρομποτική

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL στη Ξάνθη, συμμετείχαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 παιδιά από την Καβάλα.

Στη Μάλαγα της Ισπανίας βρέθηκε η εκπαιδευτικός, Δημητριάδου Μαρίκα, του 3ου ΓΕΛ Καβάλας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Digital Classroom & Robotics”. 

Για τις δράσεις των ομάδων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Nekubi – Sparmatseto και του Εργαστήριου Τέχνης Μιχαηλίδη ενημερώνει η εκπαιδευτική ρομποτική Καβάλας.

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα που στοχεύει να εισάγει παιδιά μέχρι 15 ετών στις έννοιες του προγραμματισμού και των ηλεκτρονικών.

Με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε ο τελικός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, World Robot Olympiad 2022, ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής παγκοσμίως. 

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης βράβευσε τους παγκόσμιους πρωταθλητές του τμήματος Αθλητικής Ρομποτικής του "Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός"

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει δομήσει μια στιβαρή βάση θεωρητικών, επιστημολογικών και πρακτικών αρχών οι οποίες της επιτρέπουν να δρα αυτόνομα ως ένα μέσο εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες αρχές της διερευνητικής μάθησης χαρακτηριστικό που την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματική.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  την  Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Καβάλας  εκδήλωση επίδειξης Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό STEM Education. 

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, εκδήλωση επίδειξης Εκπαιδευτικής Ρομποτικ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, περισσότεροι από 450 μαθητές, παρακολούθησαν την επίδειξη ρομποτικών κατασκευών, στα πλαίσια συνεργατικού σεμιναρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης

Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος (

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε η Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας η οποία συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης)

Δύο σχολεία από το νομό Καβάλας διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και τα έργα τους αξιολογήθηκαν για να λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση, αυτή της υλοποίησης.