Rafale

Υπαρκτό είναι το σενάριο να ξεσπάσει πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη την Τέταρτη 21 Ιουλίου, στην τελετή παραλαβής του πρώτου σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους “Rafale” η οποία

 «Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε δημιουργήσει με τη Γαλλία σταθερό και συνεχώς αναπτυσσόμενο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας με το οποίο εξασφαλίζουμε, ενισχύουμε και εδραιώνουμε ένα ασφαλέστερο

Η Ελλάδα κινείται «βάσει ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου με ιεράρχηση αναγκών, προτεραιότητες και προσαρμογή στην οικονομική δυνατότητα της χώρας, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Την πεποίθησή του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επανεξοπλίζονται «στο πλαίσιο ενός μεγάλου και οργανωμένου σχεδίου», με τη συμβολή των επιτελείων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. 

 

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 13:45’ η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Rafale, μετά του συναφούς εξοπλισμού και των υπηρεσιών υποστήριξης.