Πυροσβεστική Λιμένα

Άρχισαν χθες Τρίτη 5 Μάϊου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου οι εργασίες καθαρισμού του περιαστικού δάσους των Λιμεναρίων στο Παλατάκι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Την προσοχή των κατοίκων της Θάσου εφιστά ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου Κώστας Κοντογεωργίου καθώς η έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν το νησί από σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι της Κυριακής 5 Απριλίου. Ο κ. Κοντογεωργίου αναφέρει:

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου γίνεται γνωστό ότι, σήμερα Τετάρτη, από το απόγευμα αναμένονται στην Θάσο και ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα του νησιού, πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και έντονες χιονοπτώσεις από τα 300 μέτρα υψόμετρο και άνω. Παρακαλούμε να λάβετε τα μέτρα σας!!

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου η εκπαίδευση του προσωπικού και η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου σε δύσβατη περιοχή των Κοινύρων πάνω από τον Παράδεισο. Στο σημείο έφτασαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θάσου ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχείρησαν και αεροσκάφη PEZETEL.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι μέσα στον ορεινό οικισμό της Αλυκής της Θάσου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά έσβησε αμέσως χάριν στην άμεση επέμβαση τριών οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θάσου και μιας υδροφόρας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Παπαγεωργίου είχε ο πρώην βουλευτής  Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, με θέμα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος Καβάλας.