ψυχική υγεία

Την Τρίτη 8 Απριλίου έγινε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, και συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, του τομέα της ψυχικής υγείας στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο της 2ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις σε Καβάλα, Θάσο και όλη την ΑΜΘ, θα γίνουν από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή (04/08), ο Διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Αντώνης Κουφάκης, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού. 

Το τελευταίο διάστημα το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου έκανε κάποιες δράσεις με σκοπός την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα και την ευαισθητοποίηση σε φαινόμενα σχολικής βίας.

Εχθές 6 Νοεμβρίου του 2022, θεατρική ομάδα της «Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών» μαζί με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας συμμετείχε στην 1η εβδομάδα ψυχικής υγείας