Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (28/1) ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ζητούν επίμονα ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία. 

 

Την Τετάρτη 25/11 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστειλε έγγραφο στους 4 Δήμους της Π.Ε Καβάλας όπου τους γνωστοποιήθηκε, ότι πολλοί μαθητές δεν έχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ΤΆΜΠΛΕΤ,ΛΑΠΤΟΠ) ή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, με συνέπεια να αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με την όποια προσπάθεια γίνεται να κρατηθεί ζωντανή η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Υπογράφηκε  από την Νίκη Κεραμέως η απόφαση με την οποία ορίζονται οι 116  προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την απόφαση παραμένει, προσωρινά στη θέση του ο διευθυντής Δευτεροβάθμαις Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Βαγενάς

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό, την πρόληψη των ναρκωτικών, την ενδοοικογενειακή βία, καθώς επίσης ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

    Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας ανακοινώνεται ότι όσοι έχουν απολέσει τίτλο σπουδών ή έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν Τίτλο Σπουδών  Δημοτικού Σχολείου

Από την Π.Ε. Καβάλας ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 5/5/2019 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες για την υλοποίηση των εκδηλώσεων, στις οποίες η Π.Ε. Καβάλας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής.

 

Το νομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, σηματοδοτεί  την αρχή μιας νέας σελίδας στο χώρο της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει στόχο  την ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, δηλαδή ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση όλων των μαθητών και των φοιτητών.

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο ίδιος ο συνθέτης κ. Τάσος Ιωαννίδης και δεκατέσσερις (14) χορωδίες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τις οποίες θα πλαισιώνουν τα μουσικά σύνολα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

 

Παραστάσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 19:00. Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων.

 

Εννέα παραστάσεις δώδεκα σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας από τη Δευτέρα 1 έως την Τρίτη 9 Απριλίου θα παρουσιαστούν στο θέατρο "Αντιγόνη Βαλάκου"

 

Με πλήρη ανάπτυξη και με τις καλύτερες των προϋποθέσεων ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2018 – 2019 όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου

γράφει ο

Νίκος Χατζηγιοβανάκης