Πρωτοχρονιά

Με μια φωτογραφία που απεικονίζει την νυχτερινή Καβάλα στέλνει το μήνυμα του σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Γεμάτοι από κόσμο ήταν οι δρόμοι της Καβάλας αλλά και τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας από τις πρωινές ώρες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές θέαμα, τηλεοπτικό και μη, της κάθε Πρωτοχρονιάς. Πώς εξασφαλίζονται τα εισιτήρια, που θα μεταδοθεί στην Καβάλα, η σχέση του κτιρίου με την Καβάλα...  

Ανακοίνωση έβγαλε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου το club OSCAR που άνοιξε στην Καβάλα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Για την πιο θερμή Πρωτοχρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. 

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια και πολλοί κάτοικοι της πόλης, φώτισαν τον ουρανό με εκατοντάδες πυροτεχνήματα, προσφέροντας για αρκετή ώρα ένα μοναδικό θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν είτε από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, είτε από το παραλιακό μέτωπο!

"Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 τα μεσάνυχτα, θα φωτίσουμε τον ουρανό της Καβάλας με πολύχρωμα βεγγαλικά και θα προϋπαντήσουμε τον καινούργιο χρόνο, με την πεποίθηση ότι στο ημερολόγιό του θα γράψουμε μόνο καλές ειδήσεις!

Ενα ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει καταρτίσει ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» για τις ημέρες των εορτών. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022. 

Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιχνίδια κ.α.), με σκοπό την ενί

Πρωτοχρονιά στην παραλία επέλεξαν να περάσουν αρκετοί Καβαλιώτες, άλλοι για βόλτα και άλλοι για να κάνουν την πρώτη βουτιά του χρόνου. 

 

Το μήνυμα για το 2021 και οι ευχές από τους μητροπολίτες Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο και ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο. 

 

Μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της Καβάλας σήμαναν την άφιξη του 2021. 

 

Όπως την παραμονή Πρωτοχρονιάς έτσι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ισχύουν τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ετσι η πρώτη συγκέντρωση για το νέο «μεταφέρεται» για… μεσημέρι με έως 9 άτομα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. 

 

Με πυροτεχνήματα ο Δήμος Καβάλας υποδέχθηκε το 2021 και ο ουρανός γέμισε φως σημαίνοντας τη νέα χρονιά. Μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα έγινε ρίψη των πυροτεχνημάτων έγινε από τον φάρο της Παναγίας και η νύχτα έγινε μέρα. 

Με έναν εντυπωσιακό τρόπο το ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα αποχαιρετά το 2020 και υποδέχεται το 2021. 

 

Ψώνια της τελευταίας στιγμής, δώρα για τα αγαπημένα πρόσωπα, κίνηση στους δρόμους, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ενός αϊ Βασίλη συνθέτουν το σκηνικό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους της Καβάλας. 

 

Αν υπήρχε διαγωνισμός για το πιο φωταγωγημένο σπίτι στην Ελλάδα αυτές τις γιορτές, τότε αυτό το σπίτι στην Καβάλα θα μπορούσε να κερδίσει μία θέση στο βάθρο. 

 

Ψωμί για τέσσερις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν οι καταναλωτές την παραμονή των Χριστουγέννων την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, όπως ενημερώνουν οι αρτοποιοί του νομού Καβάλας

Συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί για όλη την περίοδο των εορτών αποφάσισε η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά μπαίνει φραγμός στις μετακινήσεις για ρεβεγιόν σε σπίτια ή σε άλλους χώρους καθώς τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.

Σελίδες