Ποταμιά Θάσου

Αθωώθηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Δράμας την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο 65χρονος από τη Θάσο που είχε κατηγορηθεί ότι τον Αύγουστο του 2022 είχε προκαλέσει τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασώδη περιοχή της Ποταμιάς μετά από εμπρησμό. 

Ο Γιώργος Παρσαλίδης με βίντεο και φωτογραφίες του μας παρουσιάζει μία δράση που έγινε στη Θάσο.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε για τα έργα που γίνονται για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά, αναφέροντας πως αυτά θα ολοκληρωθούν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου με φωτογραφίες και ανακοίνωση της τονίζει πως οι κατασκηνώσεις της Ποταμιάς έχουν εικόνα εγκατάλειψης και λεηλασίας.

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο γυρισμένο σε Ελλάδα, Αγγλία και Ελβετία, σε σκηνοθεσία Θωμά Δουκινίτσα και με την συμμετοχή των κατοίκων της Ποταμιάς

Συνεχίζονται οι εργασίες από την αντιπεριφέρεια Καβάλας για τη δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά στη Θάσο.

Ολονύκτια «μάχη» έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ποταμιά της Θάσου.

Η Φανή Παραφέστα, 45 ετών, την 13/06/22, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στη Σκάλα, Ποταμιάς, Θάσου.

Αύριο 22/12/2020 θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία με rapid test στον πληθυσμό του χωριού Ποτάμια στον χώρο της κοινότητας. Ώρα προσέλευσης 9:30-13:00. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτό τον πόλεμο.
 

Ένα δυσάρεστο γεγονός για έναν κάτοικο της Ποταμιάς συνέβη αργά το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουνίου όταν το αυτοκίνητό του βρέθηκε στη θάλασσα. Ειδικότερα, ο παθών πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο λιμανάκι στη Σκάλα Ποταμιάς δίπλα στο κτίριο του Ταρσανά για να πάει για καφέ σε διπλανή καφετέρια.

Άσπρισαν τα βουνά της Θάσου από το χιόνι που άρχισε να πέφτει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο καθώς η χιονόπτωση έχει περιοριστεί στα ψηλά του ορεινού όγκου του νησιού.

Τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις ανέσυραν λουόμενοι στην ακτή οι οποίοι κάλεσαν ιδιώτη γιατρό και στη συνέχεια το ΕΚΑΒ. Ωστόσο ο άτυχος άνδρας δε συνήλθε και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το πρωί της Τρίτης 7 Μαΐου το νησί της Θάσου. Οι εικόνες οι οποίες είναι τραβηγμένες από την περιοχή της Ποταμιάς από τον Φώτη Χαλκιά είναι χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα της άνοιξης.