παρακολουθήσεις

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο προσέφυγε χθες (5.12.2022) ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των υποκλοπών. 

Ανάμεσα στα ονόματα που παρακολουθούνταν και ο πρόεδρος του τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Απόστολος Παυλίδης.  

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δημοσίευση της λίστας των υποκλοπών - Σαμαράς, Δένδιας, Άδωνις, Γεροβασίλη, Παπαχελάς, Λαζόπουλος υπό παρακολούθηση.

Μεταξύ άλλων ο Τάσος Τέλλογλου περιγράφει πώς αντιλήφθηκε ότι τον παρακολουθούσαν ακόμη και πεζή την ώρα που μετέβαινε σε συνάντηση στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την εμπορία λογισμικών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Στην αποκάλυψη ότι έγιναν απόπειρες παρακολουθήσεων και «μη αρεστών» και «μη χειραγωγήσιμων» υπαλλήλων της ΕΥΠ με το κακόβουλο λογισμικό Predator

Στον πρόεδρο της Βουλής γνωστοποιήθηκε η σύνθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Σποτ κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις που θα γίνει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για "εκτεταμένο σκάνδαλο που συγκλονίζει την κορυφή της ελληνικής κυβέρνησης" και το οποίο παράλληλα "εγείρει φόβους για εκτεταμένη επιτήρηση σε όλη την Ευρώπη".