παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη τη Δευτέρα (26/02) στην οικία του στη Δράμα, ένας 40χρονος άνδρας, όπου διαπιστώθηκε ότι, σε κινητό τηλέφωνο και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατείχε αποθηκευμένα οκτώ αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Συγκοινωνούντα Δοχεία” για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά στις αξιόποινες πράξεις: της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τέσσερα διεθνή εντάλματα. Ήταν καταζητούμενος για παιδική πορνογραφία στη Γερμανία και στην Ελλάδα παρίστανε τον Γερμανό αστυνομικό.  

Αποστάσεις από τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας λαμβάνουν ένας εκδοτικός οίκος και η Εταιρεία Συγγραφέων.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 43χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2,5 εκατομμύρια αρχεία, εικόνες και βίντεο, με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 43χρονος άνδρας, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, ο οποίος είχε στην κατοχή του 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων. Είχε προηγηθεί καταγγελία από μητέρα ανήλικης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο