Παγγαίο όρος

Ο επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, με ανάρτηση και φωτογραφίες του, αναδεικνύει την άσχημη κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στις κορυφές του Παγγαίου. “Ο δρόμος έχει αρχίσει να εξαφανίζεται σε πολλά σημεία και σε λίγο δεν θα υπάρχει καν”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις κορυφές του Παγγαίου και του Ορβήλου. Με τις εικόνες των χιονισμένων βουνών να κάνουν τον γύρο των social media.

O George Sal με βίντεο και φωτογραφίες του μας ταξιδεύει στις μοναδικές ομορφιές του Παγγαίου και της Μουσθένης.

Μόλις ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου στην Καβάλα και τη Θάσο, θα νιώσεις την επιθυμία να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε αυτό τον μαγικό προορισμό της βόρειας Ελλάδας που συνδυάζει τόσο μοναδικά βουνό και θάλασσα. 

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στον Όλυμπο, πριν από λίγες ημέρες, με το χαμό των δύο γιατρών- ορειβατών όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα να θυμηθούμε δυο παρόμοια περιστατικά ευτυχώς χωρίς θύματα στο Παγγαίο όρος

Πιστός έμεινε και φέτος στην ορειβατική του παράδοση ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος  Καβάλας, που το πρόγραμμά του προβλέπει ως τελευταία ανάβαση κάθε χρονιάς τη νυχτερινή διαδρομή και τη διανυκτέρευση στο καταφύγιό του στο Παγγαίο.