ΝΑΤΟ

Από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του NATO, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2023 η πρώτη ενημερωτική συνάντηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε χθες, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ειδικής Ομάδος για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (GSM) της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε ότι το κλίμα έντασης που δυστυχώς δημιουργεί η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Πομπή με στρατιωτικά ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα φορτωμένα σε νταλίκες πέρασαν τα σύνορα της Κακαβιάς, έφτασαν στα Ιωάννινα και συνέχισαν με τη συνοδεία οχήματος της Αστυνομίας και του Στρατού μέχρι τον

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την Τρίτη (19/10) το Κέντρο Αριστείας Ολοκληρωμένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας

Ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από την αγάπη και το μεράκι ορισμένων για τον τόπο τους και τη σύγχρονη ιστορία. 

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε, συνάντηση με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχο Ρόμπερτ Μπάουερ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) Στρ

Τον πλήρη σεβασμό της χώρας μας στο θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών που είναι αντίθετες με τις αρχές της συμμαχίας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετέχοντας στην πρώτη ημέρα της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. 

Με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αντιστράτηγου Διοικητή χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, LANDCOM Roger L. Cloutier, θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr η μεγάλη πολυεθνική άσκηση Gordian Knot 2020

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα στην Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μέσω κρυπτογραφημένου συστήματος επικοινωνίας.

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ελληνική αντιπροσωπεία από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καταγγέλλοντας τη στάση του προεδρεύοντος.

Σε τρία Ελληνικά αεροδρόμια είναι πιθανό να σταθμεύουν από το Φθινόπωρο και μετά, τα μη επανδρωμένα νατοϊκά αεροχήματα (UAV), RQ 4 D Global hawk, αμερικανικής κατασκευής.