μέτρα στήριξης

Για το 2024, η Επιτροπή ζητά τη διασφάλιση μιας «συνετής δημοσιονομικής πολιτικής» με τον περιορισμό της ονομαστικής αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο, όχι περισσότερο από 2,6%.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε εκ νέου την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη δύσκολη αυτή περίοδο της ενεργειακής κρίσης και της θεαματικής πτώσης των τζίρων των καταστημάτων.

Να μην εξαιρεθεί πάλι το λιανικό εμπόριο από τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας. 

Μέτρα στήριξης στον κλάδο της εστίασης ζητά με επιστολή της στην κυβέρνηση το Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο την αγορά πρώτων υλών για τους πρώτους 2-3 μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Τα μέτρα αφορούν, μεταξύ άλλων, απαλλαγές καταβολής ενοικίου και αποπληρωμών, επιδότηση πάγιων δαπανών, μεταφορές ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε» εκτίμησε ο πρωθυπουργός,

"Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις δυσκολότερές όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία", αναφέρει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών ΑΜΘ.

Εκτός καταλόγου των ΚΑΔ που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή βρίσκονται επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που πωλούν «για λογαριασμό τρίτων» (Franchise) σημειώνει με ερώτησή της η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου και συνυπέγραψαν 27 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

"Με στρατηγικό σχεδιασμό, αναδιαρθρώσεις, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις  που αναδομούν την κοινωνία,  λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα που θα σηματοδοτήσουν την ανάκαμψη και την επανεκκίνηση της οικονομίας".

Την άμεση προώθηση του 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις απώλειες εσόδων που υπέστησαν μέσα στον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Νέα μέτρα ανακούφισης για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο μειώνεται κατά 80% το ενοίκιο που θα πρέπει να δώσουν.

 

Την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζήτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τις Αρχές και τους φορείς της περιοχής, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την πορεία της πανδημίας.

 

Εννέα μέτρα οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου από το υπουργείο Οικονομικών μετά την δημοσιοποίηση του νέου Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19

Πόρους μέχρι 90 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού εξασφάλισε η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ, μέσω ειδικού προγράμματος στήριξης που σχεδίασε και θα εφαρμόσει άμεσα.

 

Επιστολή με θέμα την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλαν προς τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο τα Επιμελητήρια της περιφέρειας. Με την επιστολή τους ζητούν να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν υποστεί τεράστιο πρόβλημα

Η τουριστική περίοδος ξεκινά 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία. Και από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς