Μεσορόπη

Η Μεσορόπη είναι χωριό του Δήμου Παγγαίου στον νομό Καβάλας. Η ονομασία προήλθε από την αρχαία πρόταση: εν μέσω ορέων οπή και μετεξελίχθηκε σε Μεσορόπη, που έγινε και η ονομασία του χωριού.

Το απόγευμα της Παρασκευής (11/08), στη Μεσορόπη σε μία ταβέρνα της περιοχής, ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε ένα 5χρονο παιδί.

Μόλις ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου στην Καβάλα και τη Θάσο, θα νιώσεις την επιθυμία να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε αυτό τον μαγικό προορισμό της βόρειας Ελλάδας που συνδυάζει τόσο μοναδικά βουνό και θάλασσα. 

Το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των αναβάσεων του για το 2022 με την καθιερωμένη νυχτερινή πορεία στο Παγγαίο. 

Την Κυριακή 8 Μαΐου και στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης του Ελληνικού Ορειβατικού

Την Κυριακή 10/4 ο ΘΑΣ.Ο.Σ πραγματοποίησε ανάβαση από το χωρίο Μεσορόπη, που βρίσκεται στα 352 μέτρα, μέχρι το Σπήλαιο Βοσκόβρυση 1213 μέτρα υψόμετρο (αλλιώς Τσοπάν Σουί). 

Έναν διακινητή που μετέφερε τέσσερις μετανάστες συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Μεσορόπη Καβάλας.

 

Το καφενείο του «Κόλια» βρίσκεται στο 130χλμ της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Μεσορόπης Παγγαίου.

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης μας καλεί να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του Δήμου Παγγαίου.

Κάτοικοι της Μεσοροπης Καβάλας ήρθαν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Δήμου Παγγαίου «Νώε», Χρήστο Παλληκαρά όπου κατήγγειλαν πως από την περιοχή την τελευταία

Η Μεσορόπη Καβάλας είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της βόρειας Ελλάδας. Βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ανήκει στον Δήμο Παγγαίου.