Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας έχει την τιμή να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του συνεδρίου με τίτλο: «Όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη σιωπή», που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2025, στις 9 π.μ. στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

Από 1 έως 11 Απριλίου θα παρουσιαστεί στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, η έκθεση ζωγραφικής «Εν Τυπώσεις…», από τον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας.

Από 1 έως 11 Απριλίου θα παρουσιαστεί στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, η έκθεση ζωγραφικής «Εν Τυπώσεις…», από τον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Έμφυλη βία - Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά", την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου-Διεθνή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Μουσική εκδήλωση, με αφορμή την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων και πρωτοβουλία της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2024, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας. 

Στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας φιλοξενήθηκε από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η έκθεση της εικαστικού Γεωργιάννας Νταλάρα, με θέμα “Art saves the planet”.

Το γραφείο πρακτικής άσκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είχε εκδήλωση με θέμα τον απολογισμό της πράξης «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΔΠΘ», στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, το απόγευμα της Παρασκευής (18/10).

Στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας και στην 9η περιφερειακή ενημερωτική ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κλιματική Αλλαγή», ανακοινώθηκε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ θα φιλοξενήσει το πρώτο παρατηρητήριο παρακολούθησης της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή πρωτοβουλίας για τη διάσωση της Στέγης Φίλων γραμμάτων & τεχνών Καβάλας, μετά το κλείσιμο του κινηματογράφου “Ζέφυρου”, καλεί τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη, να παραχωρήσει την Μεγάλη Λέσχη για την προβολή της ταινίας "Αδέσποτα κορμιά", σε συνεννόηση με τον ΣΦΓΤ, την Κινηματογραφική Λέσχη και την σκηνοθέτιδα.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δημοτική επιτροπή του Δήμου Καβάλας ο κανονισμός της παραχώρησης των χώρων στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης προς τρίτους για εκδηλώσεις.

Στην Μεγάλη Λέσχη φιλοξενεί ο Δήμος Καβάλας την πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας "Η τεχνολογία στον Φακό" του Ιωάννη Δημητριάδη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χειροτεχνημάτων "ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΙΙ" του Γιάννη Κανίογλου.

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια από την Marianne Libis Wandersleben και τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, δόθηκε την Πέμπτη (22/02) στην Καβάλα.

Η τελετή λήξης και το απολογιστικό συνέδριο του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος “Άυλος Πόρος, έγινε την Τρίτη (12/12), στη Μεγάλη Λέσχη.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, έγινε μουσική εκδήλωση από το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καβάλας” με φιλική συμμετοχή από το “KavaLatino”.

Την Τρίτη (07/11), ο Δήμος Καβάλας διοργάνωσε ημερίδα στη Μεγάλη Λέσχη, για τη διαχείριση απορριμμάτων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Tην Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 20:30 το βράδυ στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, ο Φώτης Κουτσοθόδωρος, διακεκριμένος σολίστ, καθηγητής και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, θα πραγματοποιήσει ρεσιτάλ κιθάρας.