Λεκάνη

Ερωτήσεις έθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ Λιμεναρίων αλλά και για την πιθανή εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων σε Νευροκόπι Δράμας και Λεκάνη Καβάλας.

Η Επιτροπή αγώνα Λεκάνης, ρωτά τη διεύθυνση Δασών Καβάλας, αν έχει παραχωρηθεί κάποια δασική έκταση στον οικισμό της Λεκάνης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις απαντήσεις της διοίκησης της περιφέρειας για τα θέματα των φωτοβολταϊκών στη Λεκάνη, για τα ΕΛΤΑ Λιμεναρίων και για τα προβλήματα των μελισσοκόμων της περιφέρειας.

Πραγματοποιήθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του Δ.Δ. Λεκάνης την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, σχετικά με το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός με συνολική ισχύ 75 MW της CES 2 Ι.Κ.Ε. στην περιοχή «ΛΕΚΑΝΗ»» της Τ.Κ. Λεκάνης, της Π.Ε. Καβάλας. (ΠΕΤ 2302903329)».

Ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην προοπτική εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στη Λεκάνη Καβάλας, έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στον οικισμό της Λεκάνης του Δήμου Νέστου. 

Στη δεύτερη και μεγάλη Γενική Συνέλευση καλεί τους κατοίκους της Λεκάνης η επιτροπή του ΔΔ Λεκάνης του Δήμου Νέστου.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε να υλοποιείται το κυρίαρχο «σχέδιο» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το περίφημο «πάμε κι όπου βγει», αυτή τη φορά στην περιοχή μας.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Θα τα Πούμε στο Χωριό» έκανε ένα όμορφο αφιέρωμα στη Λεκάνη Καβάλας.

Άλλες δύο φονικές επιθέσεις από λύκους σε σκύλους καταγράφηκαν μετά από σχετικές ανακοινώσεις (συνοδεύονται από φωτογραφίες) δύο κυνηγετικών συλλόγων.

Υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί για πολλές πληττόμενες κτηνοτροφικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και κάνουν χρήση των παρακείμενων βοσκοτόπων.

Να αποτρέψει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στον οικισμό σε περιοχή όπου λειτουργούν κτηνοτροφικές μονάδες κι έχουν χαρακτηριστεί βοσκοτόπια αποφάσισε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεκάνης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ξανά την αντίθεση της για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη, αναφέροντας πως οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, το φυσικό περιβάλλον και την κτηνοτροφία θα είναι τραγικές και πιθανά καθοριστικές για το μέλλον της περιοχής, με το φωτοβολταϊκό πάρκο. 

Αντίθετος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη, μία επένδυση με 141.600 πάνελ για παραγωγή ρεύματος 75 μεγαβάτ, στην οποία αντιτίθενται και οι κτηνοτρόφοι.

Ομάδες πυρασφάλειας σχημάτισαν οι κάτοικοι των χωριών του πρώην δήμου Ορεινού υπό τον φόβο πιθανής εξάπλωσης της φωτιάς που καίει εδώ και δύο μέρες.

Η εκδήλωση «Πάμε βόλτα» αναβιώνει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης "Οι Ρίζες", την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στο χωριό της Λεκάνης.

Η πανδημία αλλά και η διάλυση του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής στην συνέχεια δεν επέτρεψε τα τρία προηγούμενα χρόνια τη διεξαγωγή τής πολύ αγαπητής για τον κόσμο γιορτής στη Λεκάνη.

Συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή 27/11/2022 η μαζική συμμετοχή των μελών  του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 στην εξόρμηση που διοργάνωσε στην ορεινή περιοχή της Λεκάνης.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η 31χρονη μητέρα κατά του 56χρονου κτηνοτρόφου, μήνες πριν από τη διπλή δολοφονία στην Καβάλα, αποκάλυψε η εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η γυναίκα που έχασε την κόρη και το εγγόνι της, Ελισάβετ Δημητριάδου, μιλάει για τη διπλή δολοφονία και το έγκλημα που έχει συνταράξει την Καβάλα και ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα...

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για τη διπλή δολοφονία και την αυτοκτονία του δράστη. Η Καβάλα παραμένει ανάστατη από το έγκλημα. 

Σελίδες