Καπναποθήκη

Το Ινστιτούτο κοινωνικών κινημάτων και Ιστορίας καπνού καταγγέλλει βανδαλισμούς που έγιναν στην καπναποθήκη Πικιόλι που βρίσκεται στα σκαλάκια της οδού Φιλίππου στην πόλη της Καβάλας.

Σταματούν οι εργασίες στην πρώην καπναποθήκη του ΕΟΚ στην Καβάλα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο χαρακτηρισμός ή μη ως νεωτέρου μνημείου. 

"Να τοποθετηθούν προσωρινές σκεπές με λαμαρίνες ή άλλο υλικό. Όπως για παράδειγμα οι δύο σκεπές στην Ξάνθη που υπέπεσαν στην αντίληψη μας", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού.

Η φωτιά ξέσπασε σε καπναποθήκες στο κέντρο της Ξάνθης που βρίσκονται στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ, ενώ για λόγους ασφαλείας είχαν απομακρυνθεί πολίτες από τα καταστήματα της περιοχής (δες

Σοκ έχει προκληθεί από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει την πόλη ενώ το κτίριο στην οδό Αναξάρχου καταστρέφεται ολοσχερώς. Πρόκειται για μια ένα από τα κτίρια της οικογένειας Πετρίδη.

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε σε παλιό διατηρητέο οίκημα στην πόλη της Καβάλας η δημοτική παράταξη του Βαγγέλη Παππά, με ανακοίνωσή της επισημαίνει το ζήτημα της αξιοποίησης των καπναποθηκών και των διατηρητέων κτιρίων στον αστικό ιστό. 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ διοργανώνουν στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ  έκθεση  σύγχρονης τέχνης με τίτλο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ 2016,  από Δευτέρα 23 Μαΐου έως Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο  Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας  σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καβάλας,  πραγματοποιεί για άλλη μια χρονιά  την καθιερωμένη ετήσια έκθεση ζωγραφικής του στην αίθουσα καπναποθήκης της πλατείας καπνεργάτη, από Δευτέρα  16 μέχρι Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, όπου θα εκτεθούνε  τα έργα των μελών του συλλόγου, παιδιών και ενηλίκων