καιρός κακοκαιρία

Το meteokav.gr κάνει τον απολογισμό της κακοκαιρίας που “χτύπησε” την Καβάλα, το πρωί του Σαββάτου (04/11) με ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού.

Το γεγονός πως η κακοκαιρία δεν ήταν εντέλει τόσο «άγρια» όσο περιμέναμε, εξηγείται σύμφωνα με τον διδάκτορα ΑΠΘ και μετεωρολόγο ΕΛΓΑ Μιχάλη Σιούτα.

Η χθεσινή καταιγίδα της Πέμπτης 24 Αυγούστου που έπληξε όλες τις περιοχές του νομού Καβάλας είχε ένα κοινό χαρακτηριστικό όπου κι αν χτύπησε.

Τους δρόμους από τη λάσπη που κατέβηκε από το καμένο βουνό στην Ποταμιά από τα ορμητικά νερά της νεροποντής που έπληξε το νησί το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου προσπαθούν να καθαρίσουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης πυροσβεστική και κάτοικοι.

Δυο γυναίκες από το σπίτι τους στην Σκάλα Ποταμιά της Θάσου χρειάστηκε να απεγκλωβίσει το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου από το σπίτι τους το οποίο είχε πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο. Οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ αυτοκίνητα κόλλησαν στη λάσπη.

Προβλήματα στην προσέγγιση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει από το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου το νομό Καβάλας.

Στο Παγγαίο τα συνεργεία του Δήμου χρειάστηκε να επέμβουν μετά την πρώτη δέντρων στους Αντιφιλίππους και στο Νέο Συράκο εξαιτίας του δυνατού αέρας που φυσούσε στην περιοχή.  

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στο νομό Καβάλας

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα σύμφωνα με το meteo kav είναι οι πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις νοτιάδες οι οποίοι μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ θα εν

Nέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του νομού Καβάλας προκειμένου «να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις»

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το, Σάββατο 11-12-2021 θα είναι πολύ υψηλά ενώ παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 10 μποφόρ.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Δευτέρα (22/11) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. 

Η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων είναι απελπιστική και ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής είναι στο ''κόκκινο'' καθώς βλέπει τις ασυγκόμιστες παραγωγές του, κυρίως καλαμπόκια-Κίνδυνος για ολική καταστροφή.

Μια φωτογραφία από το σύστημα Κοπέρνικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει μια εντυπωσιακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα και το σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα που κατευθύνεται στη χώρα μας και στα Βαλκάνια

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής και για για ένα 24ωρο, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Καβάλας, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει τη νέα κακοκαιρία «Κίρκη», κινείται ήδη ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Κάποιες βροχές αναμένονται από το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.