Ισραήλ

Τη φρικαλεότητα του πολέμου στη Γάζα μετέφερε, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη ο παλαιστινιακής καταγωγής γιατρός του Κέντρου Υγείας Πρίνου Παύλος Ούντα Χατέμ. 

O Υπουργός Εθνικής  Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Γκαντζ (Noam Katz).

Σε μια νέα ανακάλυψη εμπορικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην θάλασσα του Ισραήλ προχώρησε η Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג), με την ερευνητική γεώτρηση «Ερμής» στο Block 31. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο κοίτασμα περιέχει 7 – 15 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου.

Στην θέση στην οποία θα λειτουργήσει στην θάλασσα του Ισραήλ βρίσκεται πλέον το FPSO “Energean Power”, το οποίο θα αναπτύξει ισραηλινά κοιτάσματα της Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג), έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως 8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και όντας το πρώτο FPSO στην ιστορία που θα επιχειρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται από το ναυπηγείο Admiralty της Σιγκαπούρης, οι οποίες δείχνουν το FPSO “Energean Power” φωτισμένο τη νύ

Κοινός μας στόχος είναι να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, που έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πρωτοφανούς εξέλιξης, που μπορ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα με τον Ισραηλινό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Benjamin Gantz, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρωθυπ

Παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Τρία νέα οριστικά συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου (Gas Sales and Purchase Agreements – GSPA’s) υπέγραψε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ η Energean Israel.