Ημέρα Περιβάλλοντος

H Παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον εορτάζεται διεθνώς στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο και στο πλαίσιο αυτό η Energean συμμετέχει ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”. Συγκεκριμένα, η Energean, χορήγησε τα δώρα που απονεμήθηκαν στα 8 σχολεία της πόλης ως βραβεία για τη διάκρισή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία διεθνώς τιμάται την 5η Ιουνίου,  η Energean, σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου προχώρησε στον καθαρισμό μιας από τις ωραιότερες παραλίες του νομού Καβάλας, της παραλίας Ρηχού στην χερσόνησο Βρασίδα.

Από τον βυθό ανασύρθηκαν λάστιχα, παλιά σίδερα, πλαστικά, μουσαμάδες, καρότσια, σακούλες, μπλούζες και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως κινητό τηλέφωνο, ένα παιδικό ποδήλατο και μία σκάλα.

Με μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις σε 4 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Energean τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και η οποία φέτος σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας του ΟΗΕ για την «Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος του Πλανήτη» μας για τη δεκαετία 2021-2030

Με τρεις δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ και Μαυροβούνιο τιμά η Energeanτην Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η οποία γιορτάζεται σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Energean, χρησιμοποιεί σήμερα για κάθε επικοινωνία της ένα ειδικά διαμορφωμένο εταιρικό λογότυπο.

"Κάθε χρόνο παράγουμε 3 τρισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες" αυτό τόνισε ο καθηγητής περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Συλαίος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης We Care της Energean oil and Gas.