φορολογικές δηλώσεις

Ο Σύλλογος Λογιστών & Φοροτεχνικών Νομού Καβάλας, τονίζει πως είναι επιβεβλημένη η παράταση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέσω λογιστών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα Φυσικά Πρόσωπα άνοιξε καθυστερημένα, στις 26 Απριλίου, και συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα.

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2024, η οποία ξεκίνησε στις 25 Απριλίου για τα φυσικά πρόσωπα και την 1η Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα, συνοδεύτηκε από πλήθος προβλημάτων.

Το δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να κάνουν ξεχωριστά δηλώσεις έχουν πλέ

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς αποστέλλει ο  Σύλλογος  Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  Ν. Καβάλας. Όπως αναφέρει ο σύλλογος

Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως την τελευταία μέρα της προθεσμίας.

Μετά το Πάσχα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 31η Ιουλίου. 

 

-      Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι τις 29.07.2019.