Ευρωκοινοβούλιο

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται το βράδυ της Πέμπτης (11/04), απέναντι στη βελγική Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Θεσσαλία δύο περιφέρειες που επλήγησαν από τις φωτιές στον Έβρο και τις πλημμύρες βρέθηκαν στο προσκήνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου με θέμα “Οι περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση. Ανασυγκρότηση και προοπτικές - Αγρο-διατροφή και Τουρισμός” 

Οκτώ μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, βρέθηκαν στο Βέλγιο και επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Ευρωκοινοβούλιο, το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και το και το Μουσείο Μετανάστευσης, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν μέλη του Σκακιστικού ομίλου Καβάλας, μεταξύ των οποίων πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Η Καβάλα συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και φίλων από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών, 4 από τους 6 που ήταν υπο κράτηση συνελήφθησαν για το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ 2 αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Tην ανάγκη να αναδειχθεί διεθνώς το θέμα των καταστροφικών επιπτώσεων από την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και στη Θράκη, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδ

 

Tο μέλλον της Ευρώπης και η πρόταση rescEU για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο  της ομιλίας του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη.

 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής με το κόμμα του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος σχολίασε στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 13 – 16 Μαρτίου 2017, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στο μέλλον στην Ε.Ε., αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο