Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

 

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για νέα ψυχρή εισβολή, μετά τις …καλοκαιρινές πρώτες μέρες του Μάη και του Απριλίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά ενώ δεν είναι απίθανο να σημειωθεί και χιονόνερο στις πιο ορεινές περιοχές.

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες από, σήμερα, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018. Για ακόμα μία μέρα ο καιρός θα παρουσιαστεί εκτός… εποχής καθώς η ατμοσφαιρική αστάθεια θα φέρει για ένα ακόμα απόγευμα σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία από όπου και θα εξασθενήσουν.