ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ έχει οριστεί και λειτουργεί «safe house» και στην Καβάλα, ωστόσο η τοποθεσία είναι απαραίτητο να μείνει μυστική.

Ο άνδρας που είχε κατηγορηθεί τον Μάιο του 2023, πως παρακολουθούσε και απειλούσε την εν διαστάσει σύζυγο του σε χωριό της Καβάλας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή υπό όρους, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, θα πραγματοποιήσει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του.

Στη βουλή η τροπολογία για το «panic button». Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή η οποία εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας

Το 2021 σημειώθηκαν 17 γυναικοκτονίες στο πλαίσιο των συντροφικών ή συζυγικών σχέσεων. Από την αρχή του 2022 μετράμε ήδη 16 γυναικοκτονίες, θυμίζουμε οι τρεις στην Καβάλα.

Πάνω από 900 γυναίκες έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία, ενώ τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά τη περίοδο της καραντίνας.

 

«Αθανασία» είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Καβαλιώτη Γιώργου Λεοντάρη η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στο YouTube.