ΕΦΚΑ

Συνολικά 2.339.829.597 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.194.373 δικαιούχους, από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Tην πληρωμή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2024 κατά μία ημέρα νωρίτερα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, με στόχο την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων και προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2024.

Από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 2.287.524.482 ευρώ σε 4.166.728 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος». Αυτός είναι ο στόχος της καινοτόμου δράσης που θα «τρέξει» πιλοτικά ο e-ΕΦΚΑ και, σε πρώτη φάση, θα αφορά ασφαλισμένους του Δημοσίου οι οποίοι θα ενημερώνονται τηλεφωνικά από τον φορέα έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης για τη δυνατότητα συνταξιοδότησής τους και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν.

Συνολικά 78.005.851 ευρώ θα καταβληθούν σε 92.289 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΕΒΕΑ.

Από 14 έως 17 Νοεμβρίου θα δοθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, εφάπαξ και επιδόματα σε 72.779 δικαιούχους, συνολικής αξίας 71.025.985 ευρώ. 

Με δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που θέτει σε εφαρμογή ο e-ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την ασφαλιστική ιστορία τους ανά τέως φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δίνεται για πρώτη φορά και η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιείται η τρίτη – από τις διαδοχικές - καταβολές ποσού 10.621.113,78 ευρώ, που αφορά στην επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Χωρίς ταλαιπωρία και με τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον ο ψηφιακός e-ΕΦΚΑ, 130.000 άτομα, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, εξυπηρετήθηκαν, από τις αρχές του έτους, άμεσα και αποτελεσματικά, μέσω της πλατφόρμας των Ψηφιακών ΚΕΠΑ, καθώς όλα τα βήματα της διαδικασίας πιστοποίησης, πλην της ιατρικής εξέτασης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, γίνονται ηλεκτρονικά.

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Νοέμβριο του 2023 δίνει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους.

Την καταβολή 2,26 δισ. ευρώ σε 4.160.170 δικαιούχους προβλέπει ο προγραμματισμός του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο και στον e-EΦΚΑ ποσά άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η ΑΑΔΕ, με ανάρτησή στον ιστότοπό της.

Ο ΟΕΒΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση και ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις διαδικασίες όσον αφορά στον τρόπο καταβολής των εισφορών του ΕΦΚΑ.

Η Ομοσπονδία Καβάλας ενημερώνει τα μέλη της ότι τέθηκε σε ισχύ η εγκύκλιος από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ βάση της οποίας ενεργοποιείται η 10ετής παραγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ.

Και ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στις 24 μηνιαίες δόσεις οι οφειλέτες που τηρούν πάγια ρύθμιση 12 δόσεων

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 50 ευρώ.

Ο κάθε εργαζόμενος για να είναι δικαιολογημένα απών από την εργασία του θα πρέπει να έχει μόνο θετικό rapid test, όμως εάν θέλει να λάβει επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ θα πρέπει να καταθέσει ιατρική γνωμάτευση, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Όμηρος Τσάπαλοςμιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. 

«Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες πολλών παραπόνων και επισημάνσεων από μέλη μας, τα οποία δεν μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής από τον e-efka λόγω ρυθμισμένης ή ληξιπρόθεσμης οφειλής», τονίζουν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Καβάλας και Δράμας, Μάρκος Δέμπας και Στέφανος Γεωργιάδης αντίστοιχα. 

Οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και ειδικά για την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριου Λαζαρίδη και της Διευθύντριας του ΕΦΚΑ Καβάλας, κυρίας Παναγιώτας Μανώλη.  

 

Νέες οδηγίες από τον ΕΦΚΑ για την επιδότηση ασθενείας. Ποιοι την δικαιούνται, πως θα κάνουν αίτηση και πως θα την λάβουν. Ποιοι δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων και πότε αρχίζουν οι αιτήσεις.