Δημοτικός Κήπος

Μία δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στον δημοτικό κήπο Καβάλας, υπό την ευθύνη του Κέντρου Κοινότητας Καβάλας και του Κέντρου Υγείας Καβάλας.

Με κέφι, μουσική και χορό “πλημμύρισε” ο Δημοτικός Κήπος, το απόγευμα της Παρασκευής (09/06), κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής γιορτής των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας “Γίνε μαζί μας παιδί”.

Στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας τοποθετήθηκε αναθηματική πλάκα, εις μνήμην του Αμερικανού μεθοδιστή πάστορα, Έιζα Τζένινγκς, για όσα έπραξε τις ημέρες που ακολούθησαν την Μικρασιατική Καταστροφή, από τον Σεπτέμβρη του 1922, σώζοντας 300.000 ανθρώπους από τη φλεγόμενη Σμύρνη. 

Το δικό του μήνυμα στέλνει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για την Πρωτομαγιά και κάνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο το πρωί της 1ης Μαΐου.

Σωματεία και φορείς της Καβάλας ανακοίνωσαν πως η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/04) υψώθηκε στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας η σημαία της Αρμενίας, στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου στο δημοτικό κήπο της Καβάλας εκεί όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των επιταφίων από 4 ενορίες στο κέντρο της πόλης.

Οι σημαίες στο δημοτικό κήπο Καβάλας κυματίζουν μεσίστιες από το πρωί της Τετάρτης (01/03) ως ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Από το πρωί της Τρίτης (31/01) οι σημαίες στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Πάνω από 100 Έλληνες Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κήπο στην Καβάλα.

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε ο αφοσιωμένος στην τέχνη, γλύπτης Διονύσης Γερολυμάτος, με σπουδαίο έργο διασκορπισμένο σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό

 

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τελέστηκε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018, στο Ηρώο της πόλης με αφορμή την διπλή εορτή της Καβάλας.

Συνεχίζονται κανονικά παρά την ισχυρή κακοκαιρία τα γυρίσματα της ταινίας του Bollywood με τον τίτλο “πέθανε αύριο».

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας τιμήθηκε, από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, η μνήμη των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Σε παρεμβάσεις για την ανάδειξη του δημοτικού κήπου προχωρά ο Δήμος Δράμας και η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση της φθοράς που έχει υποστεί το γκαζόν λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του χώρου

Από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου, η ομάδα εφήβων εθελοντών του προγράμματος ΣτηρίΖΩ, θα μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά των 350 απόρων οικογενειών που βοηθάει το πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ!Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στον δημοτικό Κήπο Καβάλας, θα ξεκινάει στις 10 το πρωί και θα τελειώνει στις 10 το βράδυ(Κάθε μέρα)