Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Έφοδο στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή πραγματοποίησε η αστυνομία το απόγευμα, της Δευτέρα (05/02), διότι οι φοιτητές είχαν λάβει την απόφαση να καταλάβουν τη Σχολή τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

O υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και θα έχει περίπου 29.000 φοιτητές.

“Είναι αδιανόητο να προωθείται η ανάπτυξη του ΔΠΘ μέσω ενεργειών που πλήττουν την ανάπτυξη του Τμήματος μας και του ΔΙΠΑΕ”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους, τα μέλη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ.

“Εμείς στηρίζουμε το ΔΙΠΑΕ και τα Τμήματά του στην Καβάλα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι αρρυθμίες στη λειτουργία του και ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας θα βρει το δρόμο της και τη θέση που της ανήκει. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των βουλευτών του νομού για το ζήτημα αυτό; Υιοθετούν το σενάριο της ένταξης στο ΔΠΘ; Γιατί κρύβονται τόσο καιρό;, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, για τα σενάρια ένταξης των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ σε Καβάλα και Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πρέπει να αγκαλιάσει όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος

Τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 αποφάσισε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή της, με την ύπαρξη, εντός του χώρου των Πανεπιστημίων, Ομάδων που στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ειδικούς φρουρούς.

 

‘Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του ΔΠΘ, όσοι διαμένουν σε μισθωμένα δωμάτια της οικοδομής "Ευκτήμων", πρέπει να αποχωρήσουν δεδομένου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως και "δεν υφίσταται ανάγκη διαμονής των φοιτητών". Μετά τις αντιδράσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των φοιτητών και της πρυτάνεις για την Δευτέρα (16/11).

 

Συσσίτιο σε όλους τους φοιτητές του που βρισκόταν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, φρόντισε να μοιραστεί το ΔΠΘ, σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό πρόσωπο του Πανεπιστημίου.
 

Μια πολύπλευρη και ουσιαστική συζήτηση με την πρυτανική αρχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημ

Συνεχίζονται μετά τη διακοπή για την περίοδο των εορτών οι διαλέξεις στο πλαίσιο του προγράμματος«ΑΚΑΔΗΜΙΑ»που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις έξι πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ. Οι διαλέξεις ξεκινούν ξανά την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 27 Μαρτίου οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. 

Την πιθανότητα της απόσχισης του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Καβάλας που εδρεύει στο Διδυμότειχο και τη συγχώνευσή της με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της σχολής σε πανεπιστημιακή.

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γεώργιου Παυλίδη πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, συνάντηση εργασίας  με θέμα τη δημιουργία δομής «Ελεύθερης Ακαδημίας» ή «Ακαδημία Περιφέρειας ΑΜΘ» με την ενεργό συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, διάρρηξη κυλικείου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-10-2015