Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση της συνένωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδαςμε τα ΤΕΙ ΑΜΘ, Κεντρικής Μακεδονίαςκαι Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα σχόλια όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση αφορούσαν στις σχολές και τα τμήματα που θα προκύψουν από τη συνένωση

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας».

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας, του ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέφερε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Μπαντέκας.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης τόσο με το ΤΕΙ Καβάλας όσο και με το ΤΕΙ Σερρών.

"Η Καβάλα έχει δύο σχολές μια σχολή θετικών επιστημών με τρία τμήματα, φυσική, χημεία και πληροφορική και μια σχολή διοικητικών επιστημών με δύο τμήματα λογιστικής και διοικητικής τεχνολογίας. Παράλληλα, στην Δράμα έχουμε μια σχολή γεωπονικών και γεωτεχνικών επιστημών με μια σχολή οινολογίας και ένα τμήμα δασολογίας." αυτά τόνισε ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιος Μητρόπουλος.