Αρχαιολογικό Μουσείο

Το «Σουηδικό Σπίτι» στην Καβάλα και το Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζουν δύο σημαντικές εκθέσεις στον χώρο του Μουσείου με τον τίτλο «The Nordics».

Μια ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή και τις πολιτισμικές σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, αποδεικνύοντας πως ο χώρος της έρευνας και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν γέφυρες συνεργασίες ακόμη και μεταξύ λαών και κρατών με δύσκολο παρελθόν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, μετά την προσωρινή παύση της λειτουργίας των Αρχαιολογικών Μουσείων για λόγους δημόσιας υγείας, ενημερώνει ότι από 14/5 τα μουσεία της Περιφέρειας μας, μουσεί

Παραδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου από το μουσείο του Λούβρου, τα εκμαγεία από ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες που κοσμούσαν ένα πολύ ενδιαφέρον μνημείο της αστικής τοπογραφίας της αρχαίας πόλης της Θάσου, τη λεγόμενη «δίοδο των θεωρών». 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Θάσου για το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 20:30

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΑΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, οργανώνει για ακόμη μια φορά, ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβαλάς, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Μόνο στους Φιλίππους και τη Νέα Πέραμο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας  και η θέση του στη σημερινή ζωή της πόλης»

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης οργανώνει δωρεάν ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11 πμ.