αρχαίο θέατρο των Φίλιππων

Το Μουσικό σχολείο Καβάλας ενημερώνει με ανακοίνωση του πως η συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων για το φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία" θα γίνει παρά την αποχώρηση του Πολωνού συνθέτη Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.

Ο μουσικός Zbigniew Preisner ενημέρωσε με ανάρτηση του πως δεν θα συμμετάσχει απόψε στη συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων και αναφέρει χαρακτηριστικά “η συναυλία δεν θα γίνει λόγω της πίεσης, που δεν έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου, από την πλευρά του διοργανωτή του φεστιβάλ.”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 24 Ιουλίου 2022 η θεατρική παράσταση Θεσμοφοριάζουσες στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, η οποία παραλίγο να ματαιωθεί λόγω βροχής.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου, ώρα 21.30

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δια χειρός Cezaris Graužinis παρουσιάζεται την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 21.30, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Αφιέρωμα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων κάνει ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμών για την προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη και προβολή των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης «Διάζωμα» στη σελίδα του στο Facebook. Μέσα από τα στοιχεία που παραθέτει κάνει γνωστό ότι στους Βυζαντινούς χρόνους η στοά της σκηνής του θεάτρου και ο ευρύτερος χώρος του θεάτρου μετατρέπεται σε εργαστήρια.