Απελευθέρωση Καβάλας

Το Σάββατο (01/07) έφτασε με κανό στην παραλία της Ραψάνης ο Καβαλιώτης υπεραθλητής Χρόνης Μυλωνάς.

Ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς θέλησε με το δικό του τρόπο να τιμήσει την απελευθέρωση της Καβάλας και τον πολιούχο Άγιο της, Απόστολο Παύλο.

Το πρωί της Πέμπτης (29/06), στο Ηρώο της Καβάλας στο Δημοτικό Κήπο, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων του απελευθερωτικού αγώνα, παρουσία αρχών και φορέων της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς έρχεται στην Καβάλα κολυμπώντας από τη Θάσο για να τιμήσει την απελευθέρωση της πόλης και τον πολιούχο Άγιο της, Απόστολο Παύλο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα των εορτασμών στην πόλη, για τον πολιούχο Άγιο Απόστολο Παύλο και για την 110η επέτειο της απελευθέρωσης της Καβάλας.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα “Ελευθέρια” με εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας και εκδηλώσεις τιμής για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα “Ελευθέρια” με εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας και εκδηλώσεις τιμής για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.

Η Καβάλα γιόρτασε τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της και τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο (δες ΕΔΩ). Τον Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης. 

Με δύο στιγμιότυπα που αποτυπώνουν την άφιξη του Ελληνικού Στόλου στην Καβάλα, με αφορμή την 109η επέτειο από την απελευθέρωση της Καβάλας από τον Οθωμανικό και Βουλγαρικό Ζυγό στέλνει το δικό του μήνυμα.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο μνημείο πεσόντων, στις Καμάρες, από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη σε εκδήλωση για τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας.

Με την έπαρση της σημαίας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Νικοτσάρα, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και εκπρόσωποι