άνοδος θερμοκρασίας

Την Πέμπτη η κορύφωση του πρώτου κύματος καύσωνα. Την Τετάρτη (22/6) οι θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα φτάσει τους 36 βαθμούς.

Η ανυπόφορη πολλές φορές ζέστη του φετινού καλοκαιριού και στο νομό Καβάλας άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή

 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα που επικρατούν στην Ευρώπη «σπρώχνουν» προς την Ελλάδα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Σύμφωνα με το Meteo Kav οι πιο ευπαθείς περιοχές του νομού για σήμερα και τις επόμενες ημέρες σε υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώνονται στο δυτικό κομμάτι κάμπου λόγω της επίδρασης του Παγγαίου σε συνδυασμό με το ανεμολογικό (βορειοδυτικοί καταβάτες).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΜΥ, από την Πέμπτη και μετά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα υπερβούν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου και από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου.