Αλέξης Χαρίτσης

γράφει ο

Αλέξης Χαρίτσης

Οι ελληνικές επιχειρήσεις (μη οικιακοί καταναλωτές) αντιμετώπισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαμηνιαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να έχουν το μεγαλύτερο σε απόλυτα νούμερα κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. 

«Πράξη εθνικής ευθύνης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τη δημιουργία του μαξιλαριού ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ  ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Αθήνα 98,4» 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση

Την αύξηση του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στα 270 εκατ. ευρώ το 2019-2020, από 234 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

Τις θεσμικές και τεχνολογικές καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία, καθώς και τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, παρουσίασαν σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών και η εταιρεία SingularLogic, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Πάνω από 186.000 ευρώ κατανέμονται στους Δήμους του Νομού Καβάλας για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για το 2019 σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Με το ποσό των 300.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Παγγαίου σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία. ιδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 2.865.000,00 ευρώ,για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών 

Σε πάνω από 2 εκ. ευρώ ανέρχεται για τους τέσσερις Δήμους του νομού Καβάλας η χρηματοδότησηέργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»,σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση σε ένα εκλογικό τμήμα όπου έχει το διακριτικό «Α» θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές  Σε δεύτερο εκλογικό τμήμα με το διακριτικό «Β» θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και οι Κοινοτικές εκλογές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ΑλέξηςΧαρίτσηςκαι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜιχάληςΚαλογήρου, ανέλαβαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας...

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 3.165.000 ευρώ,για την αντιμετώπιση

   Μία νέα πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ.

Τη μερίδα του λέοντος των κρατικών κονδυλίων για τη χρηματοδότηση έργων έλαβε η Θάσος στο σύνολο του νομού Καβάλας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με τα προγράμματα «ΦιλόΔημος 1» και «ΦιλόΔημος 2» καθώς και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Εγκρίθηκεη πρώτη κατανομή ποσούύψους 70.000.000,00 ευρώ, στις Περιφέρειες της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2018, για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2018-2019.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν οι κάτωθι δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 8.122.351,92 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία, για την εξόφληση υποχρεώσεών τους και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 4.141.957,46 ευρώ, για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.