Αιγαίο

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, είχε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τα νησιά του Αιγαίου έβαλε σε μία αξιολογική λίστα το vice.gr και ο Νίκος Σταματίνης, τοποθετώντας τη Θάσο στην 47η θέση, σε μία λίστα που έχει 52 νησιά του Αιγαίου.

Την προσοχή των γονιών εφιστά ο ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος τους καλοκαιρινούς μήνες για την μωβ μέδουσα που θα είναι σε έξαρση φέτος στις ελληνικές θάλασσες. 

Στη δημοσιοποίηση του διαδραστικού χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», μέσω της πασίγνωστης εφαρμογής Google Maps, προχώρησε το Κέντρο Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την χώρα, ενώ από τα φαινόμενα δεν φαίνεται ότι γλιτώνουν η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

 

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο σκάφη συγκρού

Σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια, ενώ 7 από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους ΒΔ ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του ΒΑ Αιγαίου. Τρία από αυτά εντοπίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.