αγώνες σκάκι

Μία ακόμη σπουδαία επιτυχία είχε ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, στο 50ο ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδος στο Σκάκι.

Το Σάββατο (28/07) στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, άρχισαν οι αγώνες του 32ου Open «Βασίλης Θεοδωρίδης» (Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά), που φιλοξενεί περισσότερους από 400 σκακιστές από όλο τον κόσμο.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου ήταν η πρώτη γυναίκα και 5η στη γενική κατάταξη στο ράπιντ και τρίτη γυναίκα στο μπλιτς, σε διεθνές τουρνουά σκάκι στην Εσθονία.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” διοργανώνει τους 12ους Πανθασιακούς αγώνες σκάκι, που επιστρέφουν μετά την πανδημία.

Η ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας συγχαίρει τους αθλητές της που ως μαθητές-σκακιστές του 2ου Δημοτικού σχολείου Καβάλας, συμμετείχαν στο 20ο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι και κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Σε διεθνές τουρνουά στην Πάφο της Κύπρου, η Καβαλιώτισσα Μάγδα Μιχαηλίδου του Πνεύμαθλον αναδείχθηκε πρώτη σκακίστρια.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας οι Έλληνες / Ελληνίδες σκακιστές βάζοντας την Ελλάδα στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος! Έτσι, η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις 12 καλύτερες χώρες μετά τη διάκριση της στην 1η Διαδικτυακή Ολυμπιάδα.

Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, στο πλαίσιο της έκθεσης του Επιμελητηρίου Kavalaexpo 2018, διοργανώνει αγώνες σκάκι το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 με την παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου.