ΑΑΔΕ

Το δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να κάνουν ξεχωριστά δηλώσεις έχουν πλέ

Χρηματικό μπόνους θα έχουν όσοι ενημερώνουν την ΑΑΔΕ μέσω της εφαρμογής Appodixi για πλαστές αποδείξεις.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε πλήθος νέων 48ωρων «λουκέτων» σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σε καφετέρια στη Θάσο και αναψυκτήριο στην Καβάλα.

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο και στον e-EΦΚΑ ποσά άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η ΑΑΔΕ, με ανάρτησή στον ιστότοπό της.

Μπαράζ ελέγχων αρχίζει η ΑΑΔΕ σε όλους όσοι δήλωσαν το 2021 οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Μία νέα περίπτωση φοροδιαφυγής εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Θάσο.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α.1096/2023), οι ψηφιακές βεβαιώσεις γίνονται υποχρεωτικά δεκτές για κάθε νόμιμη χρήση.

Με νέα ηλεκτρονικά «όπλα» στα χέρια τους θα βγουν στην αγορά στα τέλη Μαΐου οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Νέες προειδοποιήσεις για κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απεύθυνε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προς τους πολίτες, καλώντας τους να σβήνουν τα σχετικά mail.

Την εφαρμογή του μοντέλου που έχει υιοθετηθεί για τις πλατφόρμες διαμοιρασμού (Booking, Airbnb, Vrbo) αποφάσισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Η υιοθέτηση αυτού του μοντέλου συνεργασίας και παροχής στοιχείων από τις πλατφόρμες θεωρείται ότι θα διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμόρφωση και διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού. 

Ξεκινά από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η υποχρεωτική έκδοση και διαβίβαση τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ MyData. Η αλλαγή έρχεται ύστερα από πολλές παρατάσεις.

Στη διαγραφή οφειλών έως 10 ευρώ για 118.906 φορολογούμενους προχώρησε η ΑΑΔΕ. Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αφορά φορολογούμενους οι οποίοι πληρούσαν τις εξής προϋποθέσεις:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  σχετικά με τις 8 δόσεις και την έκπτωση του 2%, ανακοινώνεται ότι για την ενσωμάτωση των παρακάτω αλλαγών, δεν θα είναι διαθέσιμες σήμερα, μεταξύ 14:30 - 22:00, οι παρακάτω εφαρμογές του myTAXISnet

Μία μόλις θέση αντιστοιχεί στην Καβάλα στην προκήρυξη 6Κ/2019 που το ΑΣΕΠ έστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο.